Leusden,
06
maart
2018
|
10:00
Europe/Amsterdam

Wereldpremière van de Mission E Cross Turismo

Op de autotentoonstelling van Genève onthult Porsche de Mission E Cross Turismo, het studiemodel van een elektrisch aangedreven Cross Utility Vehicle (CUV). De vierdeurs Cross Turismo heeft een emotioneel design met opvallende offroad-elementen, en combineert dit met een innovatief bedieningssysteem, waar eye tracking onderdeel van is. De 4,95 meter lange Mission E Cross Turismo heeft vierwielaandrijving en een elektrisch systeem van 800 Volt, dat is voorbereid op het toekomstige ultrasnellaadnetwerk. Opladen via inductie behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Twee permanent-synchroon elektromotoren met een systeemvermogen van meer dan 440 kW/600 pk laten de Mission E Cross Turismo in minder dan 3,5 seconden naar 100 km/h accelereren, terwijl een snelheid van 200 km/h in minder dan 12 seconden is bereikt. Het prestatieniveau wordt door geen enkele andere elektrische auto geëvenaard: bij meerdere sprints achter elkaar, is er geen enkel verlies in sprintkracht.

Elektrische toekomst volgens Porsche

“De Mission E Cross Turismo geeft een indruk van een volledig elektrische toekomst volgens Porsche. De auto combineert sportiviteit en dagelijkse bruikbaarheid op een unieke wijze. De Cross Turismo levert uitstekende prestaties, maar is ook snel op te laden en in staat zijn prestaties steeds opnieuw te herhalen,” zegt Oliver Blume, CEO van Porsche AG. De Mission E Cross Turismo is rijklaar en borduurt voort op het concept van de Mission E die in 2015 op de Internationale Automobil Ausstellung (IAA) in Frankfurt is gepresenteerd. Het productiemodel dat op de Mission E is gebaseerd, verschijnt in 2019.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.