Leusden,
01
maart
2024
|
15:12
Europe/Amsterdam

Unieke Porsche 911 GT3 RS memoreert bijzondere overwinning in 24 uur van Daytona

Porsche-merkambassadeur Jörg Bergmeister heeft samen met Porsche Exclusive Manufaktur en Porsche Sonderwunsch een zeer speciale 911 GT3 RS samengesteld. 

2 Februari 2003 was een historische dag voor Porsche op de Daytona International Speedway. Tijdens de vermaarde 24-uurs race won een 911 GT3 RS (996) niet alleen zijn eigen klasse, de Porsche wist zelfs veel snellere deelnemers te verslaan om daarmee ook de algemene overwinning voor zich op te eisen. 

Porsche 911 GT3 RS - Daytona 2003 - 2

Achter het stuur van die geel-blauwe Porsche zat onder meer Jörg Bergmeister, die pas deelnam aan zijn tweede 24-uurs race op Daytona. Samen met Michael Schrom, Timo Bernhard en teameigenaar Kevin Buckler zorgden ze ervoor dat de 911, ingezet door Team TRG (The Racing Group), als eerste de zwart-wit geblokte vlag zou zien.

Porsche 911 GT3 RS - Daytona 2003 - 1

Porsche 911 GT3 RS in combinatie van Rivearablauw en Racinggeel

Twintig jaar later is Bergmeister uitgegroeid tot een zeer succesvol coureur die ook nog eens vele circuitskilometers heeft afgelegd met Porsche. Zo was hij onder meer betrokken bij de ontwikkeling van de recentste topversie van de 911, de GT3 RS. Het lukte Bergmeister om een allocatie te bemachtigen voor een GT3 RS inclusief Paint to Sample. Een proces van 18 maanden volgde waarin hij zijn unieke en persoonlijke auto samenstelde in samenwerking met Porsche Exclusive Manufaktur en Porsche Sonderwunsch. 

Porsche 911 GT3 RS - Bergmeister 1

Als basis werd dezelfde kleur gebruikt van de auto die faam maakte in Daytona, Rivierablauw. Bewust koos Bergmeister niet voor het Weissach Pakket, omdat de originele auto ook niet uitgerust was met zichtbare koolstofvezelonderdelen. Verschillende carrosseriedelen werden gespoten in Racinggeel, precies zoals de bolide van Team TRG destijds ook had. De achterspoiler werd uitgevoerd in het wit, de zijpanelen opnieuw in Racinggeel. Aan de onderkant van de spoiler is een Porsche schild zichtbaar, het GT3 RS modellogo op de achterkant en deuren is daarnaast ook uitgevoerd in Racinggeel. Gesmeed aluminium lichtgewicht velgen afgelakt in Neodyme maken de buitenkant historisch verantwoord helemaal af. 

Porsche 911 GT3 RS - Bergmeister 3

Porsche 911 GT3 RS - Bergmeister 5

Porsche 911 GT3 RS - Bergmeister 4

Porsche Exclusive Manufaktur maakt interieur GT3 RS helemaal af

In het interieur werd onder meer gekozen voor het Club Sport pakket inclusief brandblusser, een tastbare herinnering aan de 24 uurs-racer van weleer. De koolstofvezel dorpelpanelen bevatten dezelfde gravering als de kenmerkende horloges van Rolex die uitgereikt werden aan de winnaars van de race in de Amerikaanse kustplaats.

Porsche 911 GT3 RS - Bergmeister 6

Vorige maand heeft een blije Bergmeister zijn droomauto in ontvangst genomen in Zuffenhausen. ‘Er waren veel mensen bij het project betrokken die ervoor gezorgd hebben dat alle details kloppen. Iedereen die de auto al gezien heeft en het verhaal erachter kent vindt dit model heel bijzonder.’ Bergmeister zal zijn speciale Porsche 911 GT3 RS bewust niet inzetten als daily driver, maar wacht totdat de juiste rijomstandigheden zich aandienen. ‘Ik ga er niet mee rijden op gepekelde wegen, daar is deze auto mij te dierbaar voor. Hij brengt alle herinneringen van die bijzondere race op Daytona terug. Ik ben niet vaak emotioneel, maar ik krijg kippenvel bij het zien van deze Porsche 911.’ 

Porsche 911 GT3 RS - Bergmeister 2

Porsche 911 GT3 RS - Bergmeister 8

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.