Leusden,
01
december
2023
|
16:20
Europe/Amsterdam

Uitgelicht: de bijzondere lichtgewicht cabrioletkap van de Porsche 718 Spyder RS

VIDEO - De Porsche 718 Spyder RS is een puristische roadster waarbij rijplezier voorop staat. De atmosferische motor en het uitgebalanceerde onderstel dragen daar natuurlijk aan bij, maar minstens zo belangrijk is de lichtgewicht cabrioletkap. Een bijzondere dakconstructie die eenvoudig te verwijderen is, maar wel enige oefening vereist. De techniek verklaart. 

De 718 Spyder RS heeft een zeer compacte, lichte, handbediende eenlaags softtop, die uit twee delen bestaat. Het zonnescherm is te gebruiken als een zogenaamde ‘Bimini top’, die de inzittenden beschermt tegen zonlicht terwijl het passagierscompartiment grotendeels open blijft. Door ook het andere gedeelte te monteren, ontstaat een volledige softtop die samen met gesloten ramen goed beschermt tegen regen. 

Porsche 718 Spyder RS - dakdelen

Met inbegrip van de mechanische componenten weegt het complete dak maar 18,3 kg. Daarmee is het 7,6 kg lichter dan de softtop van de 718 Spyder en zelfs 16,5 kg lichter dan die van de 718 Boxster. Beide delen zijn eenvoudig op te bergen, maar wie zo licht mogelijk op pad wenst te gaan kan bijna 8 kilo besparen door het dak helemaal thuis te laten. Wel natuurlijk van tevoren even de weersverwachting controleren. 

Klaar voor een heerlijke cabriorit? Bekijk de video over de montage van de bijzondere lichtgewicht cabrioletkap van de Porsche 718 Spyder RS via: https://newstv.porsche.de/de/article/248727.html

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.