Leusden,
25
augustus
2022
|
10:22
Europe/Amsterdam

Spannende slotfase Porsche Carrera Cup Benelux start in Spanje

Na eerdere optredens in België, Oostenrijk en Nederland trekt de Porsche Carrera Cup Benelux deze week naar Spanje voor het vijfde en voorlaatste raceweekeinde van het seizoen 2022. Komend weekeinde, meer specifiek op vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus, komt de snelste merkencup van de Benelux in actie op het vermaarde Circuit de Barcelona-Catalunya in Montmeló, nabij Barcelona. Na het eerstvolgende evenement staat er nog slechts één raceweekeinde op het programma, van 7 tot en met 9 oktober in het Duitse Hockenheim. Dat betekent dat de strijd om de kampioenstitels in de diverse klassen in de beslissende fase is aanbeland.

Het spannendste nieuws voorafgaand aan de vijfde seizoensronde van de Porsche Carrera Cup Benelux is het ontbreken van de Britse rijder Harry King, de leider in de tussenstand van het kampioenschap. King combineert de deelname aan de Carrera Cup Benelux, waarin hij uitkomt voor het Brits-Nederlandse team Parker Revs Motorsport, met een volledig programma in de Porsche Mobil 1 Supercup, die dit weekeinde parallel in actie komt op het circuit van Spa-Francorchamps. Dat betekent dat King in Spanje verstek moet laten gaan en derhalve geen punten kan scoren. Een uitgelezen gelegenheid voor de concurrentie om in te lopen in de kampioenschapsstand. De Belg Glenn van Parijs (NGT Racing) staat tweede in de tussenstand, terwijl ook zijn landgenoot Ghislain Cordeel (GP Elite) met vier races te gaan nog titelkansen heeft.

In de Pro-Am-klasse komt de Belg Jan Lauryssen (Q1 Trackracing) als leider in de tussenstand naar Spanje. Zijn landgenoot Didier Glorieux (Speedlover), tweede in het klassement, behaalde onlangs in Assen zijn eerste overwinning en heeft nu duidelijk de smaak te pakken. Ook Tom Boonen (#TeamPGZ by RedAnt Racing) stond al een keer op de hoogste trede en heeft eveneens nog kansen om verder op te klimmen. In de Am-categorie leidt Sébastien Lajoux (DUWO Racing), vóór Stijn Lowette (NGT Racing) en de Spanjaard Jaume Font (Baporo Motorsport), die in Assen in beide races het maximale aantal punten behaalde en op het Circuit de Barcelona-Catalunya natuurlijk voor eigen publiek rijdt.

Luc Vanderfeesten (#TeamPGZ by RedAnt Racing): “Het gaat altijd over autosport!”

Het #TeamPGZ by RedAnt Racing is als enige team dit jaar in alle drie de klassen van de Porsche Carrera Cup Benelux vertegenwoordigd. “We hebben een uitstekende mix met Xavier Maassen en Sam Dejonghe in de Pro-klasse, Tom Boonen als een prima ambassadeur in Pro-Am en Ad Geerts en ikzelf in de Am-klasse”, zegt Luc Vanderfeesten, een van de stuwende krachten achter PGZ. “Voor ons als dealergroep zijn de raceactiviteiten heel belangrijk en waardevol, want we merken ook hoezeer het leeft bij de klanten. Afgelopen weekeinde nog, toen de eerste beelden van de Porsche 911 GT3 RS getoond werden, kregen we enorm veel enthousiaste reacties. Ook onze activiteiten in de Porsche Carrera Cup Benelux worden nauw gevolgd. Het gaat eigenlijk altijd over autosport, maar dat is bij een merk als Porsche natuurlijk ook niet zo verwonderlijk!”

Net als vorig jaar rijdt Vanderfeesten de Cup-auto met startnummer 911 afwisselend met Ad Geerts, net zoals ze onder de vlag van PGZ ook beiden verantwoordelijk zijn voor de Porsche Centra in Eindhoven en Maastricht. “Ik heb Spa gereden en Assen, Ad reed in Zolder en Zandvoort. Ik doe nu Barcelona ook en sluit daarmee een heel intensieve periode af, want met mijn deelname in Assen en aan de 24 Uur van Zolder heb ik de afgelopen weken heel wat ‘seat time’ gehad. Ik kijk uit naar Barcelona, een prachtig circuit waar we eerder dit jaar al een keer hebben getest. Dat ging heel goed en dat stemt positief voor het weekeinde”, aldus Vanderfeesten.

Op het Circuit de Barcelona-Catalunya rijdt de Porsche Carrera Cup in het voorprogramma van de European Le Mans Series, die op zondag een vier-uursrace afwerkt. In de ELMS rijden onder meer ook Porsche-fabrieksrijders Gianmaria Bruni en Richard Lietz, beiden met een Porsche 911 RSR in de LMGTE-klasse. Voor de Porsche Carrera Cup Benelux staan op vrijdag 26 augustus van 9.30 tot 10.10 uur en van 14.00 tot 14.40 uur twee vrije trainingen op het programma, gevolgd door de kwalificatie van 18.05 tot 18.40 uur. Bij uitzondering worden beide wedstrijden, elk met een duur van 30 minuten plus een ronde, op zaterdag verreden, de eerste race start om 9.40 uur en de tweede race om 14.55 uur. De wedstrijden zijn te volgen via de website carreracupbenelux.com

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.