Leusden,
21
oktober
2019
|
06:00
Europe/Amsterdam

Porsche zoekt de ultieme (wo)man versus machine

De gloednieuwe Taycan, de eerste elektrische sportwagen met de ziel van een Porsche, markeert de start van nieuw tijdperk. Het is het krachtigste model binnen de productrange van Porsche: de Taycan Turbo S levert in overboost maar liefst 560 kW/761 pk en sprint in 2,8 seconden van 0-100 km/u. Een nieuw tijdperk vraagt óók om een nieuwe mindset van Porsche-rijders. En gezien het enorme prestatiepotentieel van de auto is een nieuwe skillset wellicht ook niet overbodig. Porsche biedt klanten en liefhebbers daarom nu de mogelijkheid om zelf te testen of ze klaar zijn voor de eerste elektrische sportwagen uit Zuffenhausen. De drie beste spelers winnen een intensieve Porsche Advanced Driver Training; in een Taycan, uiteraard.

Op de website https://taycan.porsche.nl zijn vanaf vandaag drie speciaal ontwikkelde games te vinden waarmee deelnemers zelf kunnen testen of ze de nieuwe elektrische sportwagen van Porsche aan kunnen. De digitale coureurs worden tot het uiterste getest op focus, balans en reactievermogen. De games zijn ontwikkeld op basis van trainingen voor Formule 1-coureurs en straaljagerpiloten. Na het delen van de score in het dashboard kunnen aspirant Taycan-rijders zichzelf vergelijken met anderen, waaronder een robot die ook meedoet die zelflerend is en daardoor steeds beter wordt. Om bij de topscoorders te blijven is het van belang om de scores continu te blijven verbeteren. De games kunnen worden gespeeld tot en met zondag 1 december 23.59 uur. 

Porsche Advanced Driver

De drie deelnemers die aan het einde van de rit in de top 3 staan, mogen als een van de eersten plaatsnemen achter het stuur van een echte Porsche Taycan voor een intensieve Porsche Advanced Driver Training. Deze 1-op-1 training wordt gegeven door een Porsche-gecertificeerde instructeur en is speciaal ontwikkeld om optimaal plezier te beleven aan de indrukwekkende prestaties van de Taycan.