Leusden,
27
februari
2023
|
17:05
Europe/Amsterdam

Porsche zet drie fabrieks-963’s in tijdens 24 uur van Le Mans

Het Porsche Penske Motorsport fabrieksteam verschijnt dit jaar met drie Porsches 963 aan de start van de 24 uur van Le Mans. Naast de twee hypercars uit het FIA World Endurance Championship (WEC) treedt het team aan met een hybride prototype uit het IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Tijdens het 100-jarig jubileum van de Franse endurance-klassieker bestaat het fabrieksteam uit leden uit beide kampioenschappen. Het Hertz Team JOTA klantenteam heeft een vierde Porsche 963 ingeschreven voor de legendarische race, die op 10 en 11 juni wordt verreden op het Circuit de la Sarthe.

Porsche 963 (2)

Porsche gaat ‘all-in’ voor zijn 20e overall overwinning tijdens de 24 uur van Le Mans. Daarom heeft Porsche Penske Motorsport een derde Porsche 963 voor het event ingeschreven. Vandaag heeft Le Mans-organisator ACO groen licht gegeven voor dit derde ca. 500 kW (680 pk) sterke hybride prototype. Hij verschijnt met startnummer 75 aan de start, een verwijzing naar het 75-jarig bestaan van Porsche tijdens het 100-jarig Le Mans-jubileum. 

“Le Mans is het hoogtepunt van elk endurance-seizoen, en dit jaar in het bijzonder vanwege het 100-jarig jubileum van de 24-uurs race”, aldus Thomas Laudenbach, Vice President Porsche Motorsport. “Wij gaan er alles aan doen om de 75e verjaardag van Porsche te vieren met onze 20e overall zege op Le Mans. Daarom zetten we dit jaar een derde auto in. De historie heeft bewezen dat juist die extra auto’s vaak net het verschil maken. We hoeven niet heel ver terug te kijken in de historie van Porsche Motorsport om daar het bewijs voor te vinden: in 2015 bezorgde de derde Porsche 919 Hybrid ons de zege op Le Mans.”

Porsche 963 (4)

Maximaal presteren in jubileumjaar

Naast het vergroten van de kansen op de overwinning, brengt de inzet van een derde auto ook extra uitdagingen met zich mee. “Niet alleen moeten we een extra crew samenstellen, ook moet één van de IMSA-auto’s naar Frankrijk en terug worden vervoerd. Bovendien zou de onderdelenvoorziening niet helemaal perfect kunnen zijn, vanwege vertragingen in de leveringen. We gaan er echter alles aan doen om maximaal te presteren tijdens dit 75e Porsche-jaar en het 100-jarig jubileum van de 24 Uur van Le Mans”, licht Urs Kuratle, Director Factory Motorsport LMDh, toe.

Porsche 963 (5)

De Porsche 963 met startnummer 5 wordt bemand door Dane Cameron, Michael Christensen en Frédéric Makowiecki. Kévin Estre, Laurens Vanthoor en drievoudig Le Mans-winnaar André Lotterer besturen de zusterauto met startnummer 6. Felipe Nasr maakt deel uit van de crew van de auto met startnummer 75. Zijn twee teamgenoten zijn eveneens afkomstig uit de bekende Porsche Penske Motorsport IMSA line-up en worden binnenkort bekendgemaakt. De Porsche met nummer 38 van het Hertz Team JOTA klantenteam verschijnt aan de start met fabriekscoureur António Félix da Costa, Will Stevens en Yifei Ye. Deze laatste weet zich gesteund door Porsche Motorsport Asia-Pacific.

De 24 uur van Le Mans werd in 1923 voor het eerst georganiseerd. Deze 91e editie vindt plaats in het weekeinde van 10 en 11 juni. In de nieuwe Hypercar-klasse treedt Porsche aan tegen fabrikanten als Ferrari, Cadillac, Toyota en Peugeot.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.