Leusden,
20
november
2020
|
06:00
Europe/Amsterdam

Porsche Unseen: zes nooit eerder getoonde hypercars

Met ‘Porsche Unseen’ onthult Porsche vijftien designstudies uit de periode 2005 tot 2019 die nooit eerder aan het publiek zijn getoond. Met dit exclusieve kijkje in de keuken van de ontwerpafdeling neemt Porsche liefhebbers mee in het gehele ontwerpproces, van eerste schets tot productierijp model. Deel één van de reeks staat in het teken van zes indrukwekkende hypercars die nooit eerder aan de buitenwereld zijn gepresenteerd.

Porsche 906 Living Legend (2015)

Deze 1:1 designvisie van een supersportwagen concentreerde zich op de ideale verhoudingen en specifieke designelementen. Bijzonder innovatief is de visuele impressie van twee in elkaar geschoven carrosserieën. De grote opening tussen de carrosserie-elementen dient als ventilatiekanaal voor een krachtige middenmotor.

Porsche Vision 918 RS (2019)

De 918 Spyder was als eerste gehybridiseerde supersportwagen uit Weissach een mijlpaal voor Porsche. In 2019 creëerden de ontwerpers een fascinerende evolutionaire versie van de 918. Met de verder ontwikkelde aandrijf- en chassistechnologie en een aerodynamisch geperfectioneerde carrosserie zou de Porsche Vision 918 RS opnieuw maatstaven zetten op de weg en op het circuit.

Porsche Vision 920 (2019)

Hoe combineer je de vormtaal van de sportwagens van Porsche met het functionele ontwerp van een prototype van een racewagen? Met de 1:1 Vision 920 heeft het ontwerpteam van Porsche een ​​extreme hypercar gecreëerd. De aerodynamisch geoptimaliseerde carrosserie en de centrale cockpit doen de grenzen vervagen tussen het circuit en weg.

Porsche Vision E (2019)

In de Formule E wordt de technologie van de toekomst in de praktijk getest onder extreme omstandigheden. Op basis van de Porsche 99X Electric ontwikkelde het ontwerpteam een ​​ongekend lichte eenzits racewagen voor privéracers. De volledig elektrische rijervaring moest adembenemend worden.

Porsche 919 Street (2017)

Met de Porsche 919 Hybrid heeft Porsche drie keer de 24 uur van Le Mans gewonnen. Gebaseerd op deze LMP1-racewagen, ontwikkelden Michael Mauer en zijn team een 1:1 kleimodel, een unieke voorproef van een speciale serie racewagens voor privécoureurs.

Porsche 917 Living Legend (2013)

Achter het stuur van de Porsche 917 KH in de iconische rood-witte kleurstelling van Porsche Salzburg, behaalden Hans Herrmann en Richard Attwood in de zomer van 1970 de eerste overall overwinning voor Porsche op Le Mans. Toen Porsche terugkeerde naar de LMP1-autosport in 2013 ontwikkelde het team in Weissach een moderne interpretatie van de winnende auto van weleer. De Porsche 918 Spyder diende als technische inspiratiebron. "In de supersportwagens van Porsche heb je altijd het gevoel praktisch tussen de hoge wielkasten op de weg te zitten", zegt Michael Mauer. "We wilden dit met dit 1:1 kleimodel extra benadrukken."