Leusden,
27
november
2020
|
06:00
Europe/Amsterdam

Porsche Unseen: Little Rebels

Met de ‘Unseen’-serie opent Porsche de poorten van de geheime archieven van het ontwikkelingscentrum. Deel drie gaat over drie ‘Little Rebels’, waar James Dean een grote fan van zou zijn.

Porsche 904 Living Legend (2013)

Deze studie van een bijzonder compacte en puristische lichtgewicht sportwagen doet denken aan de legendarische Porsche 904 uit 1963. Onder de carrosserie bevindt zich een monocoque chassis van carbon, zoals toegepast bij de Volkswagen XL. De Porsche 904 Living Legend, die amper 900 kilogram weegt, had kunnen worden aangedreven door een hoogtoerige motor van een motorfiets.

Porsche Vision 916 (2016)

Dit 1:1 kleimodel is een studie van een van Porsche’s designstagiaires. De Porsche Vision 916 heeft compacte afmetingen die vergelijkbaar zijn met de Porsche 916, een prototype uit begin jaren zeventig. Deze Little Rebel wordt echter puur elektrisch aangedreven door vier wielnaafmotoren. Het is een eerbetoon aan Ferdinand Porsche en zijn eerste Lohner-Porsche racewagen met vierwielaandrijving uit 1900.

Porsche Vision Spyder (2019)

Puristisch, plat en super snel… James Dean's ‘Little Bastard’ en de Carrera-Panamericana-racewagens uit de jaren 50 inspireerden de designers van Porsche om deze nieuwe interpretatie van de Porsche 550 Spyder te ontwerpen. Dit studiemodel is tevens een belangrijke schakel in de ontwikkeling van de ontwerpidentiteit van Porsche-sportwagens met verbrandingsmotor.