Leusden,
26
november
2021
|
10:00
Europe/Amsterdam

Porsche schenkt half miljoen euro aan Rode Kruis-organisaties voor overstromingsgebieden zoals Limburg

Porsche AG steunt de hulpverlening van het Duitse Rode Kruis bij overstromingen met een donatie van 500.000 euro. De steun is specifiek bedoeld voor het werk van het Rode Kruis in de overstromingsgebieden in Nederland, België en Oostenrijk. Partnerorganisaties Rode Kruis, het Belgische Rode Kruis en het Oostenrijkse Rode Kruis zijn hier sinds de watersnood in juni 2021 actief, en gebruiken de donaties voor de wederopbouw van deze regio’s. 

Porsche heeft via de Duitse organisatie Bündnis Aktion Deutschland hilft e.V. de afgelopen maanden al 1,8 miljoen euro aan noodhulp gedoneerd om de gevolgen van de overstromingsramp te verzachten. “Ik ben enorm onder de indruk van de solidariteit met de getroffen mensen en regio’s. De hulpbereidheid strekt zich uit over tal van particuliere initiatieven, de economie, de publieke sector en de vele hulporganisaties. Deze solidariteit is een belangrijk signaal voor de lokale bevolking en geeft hen moed”, zegt Oliver Blume, CEO van Porsche AG. “Nu is het tijd om door te pakken. Het Duitse Rode Kruis en haar partnerorganisaties in Nederland, België en Oostenrijk spelen hierin een belangrijke rol. Met onze donatie willen we hun werk duurzaam ondersteunen.”

Heleen van den Berg, hoofd Nationale Hulp van het Nederlandse Rode Kruis, stelt het gebaar van Porsche AG zeer op prijs. “Limburg is zwaar getroffen door de overstromingen in de zomer van 2021, net als diverse regio’s in onze buurlanden. Hierdoor moesten honderden mensen worden geëvacueerd en in een mum van tijd in veiligheid worden gebracht. Het Nederlandse Rode Kruis heeft de hulpdiensten en evacués direct kunnen ondersteunen. Als het noodlot toeslaat, zijn wij in staat om snel en adequaat te helpen dankzij de hulp van donateurs zoals Porsche. Ik wil dan ook van deze gelegenheid gebruik maken om Porsche te bedanken voor dit prachtige gebaar.”

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.