Leusden,
02
februari
2020
|
06:00
Europe/Amsterdam

Porsche presenteert documentaire over debuut in de Formule E

De weg die het TAG Heuer Porsche Formule E-Team heeft bewandeld voor het debuut in de volledig elektrische Formula E, is vastgelegd in de documentaire ‘Road to Formula E’.

De 26 minuten durende documentaire ‘Road to Formula E’ laat niet alleen zien hoe het team zich heeft voorbereid op de openingsrace van het nieuwe seizoen in Riad (Saoedi-Arabië), maar biedt tegelijk een uniek kijkje in de wereld van Porsche Motorsport.

“Porsche heeft talloze racesuccessen op zijn naam staan, en niet alleen op Le Mans”, zegt Amiel Lindesay, teamleider van het TAG Heuer Porsche Formule E-Team. Door deel te nemen in de Formule E, wil Porsche aantonen dat autosport en duurzaamheid wel degelijk samen gaan.

De ervaringen die Porsche opdoet in het FIA Formule E-kampioenschap, dragen bij aan de technologische ontwikkelingen voor de seriemodellen. “Porsche ziet zichzelf als pionier op het gebied van duurzame mobiliteit,” vertelt Malte Huneke, technisch projectleider van het TAG Heuer Porsche Formule E-Team. “Elektrische auto’s zijn het gesprek van de dag. Uiteindelijk is ons doelstelling om de CO2-emissie zo veel mogelijk terug te dringen. Porsche timmert hard aan de weg om dit doel te bereiken.”