Leusden,
12
december
2023
|
10:46
Europe/Amsterdam

Porsche past nieuwe technologie toe in interieur volledig elektrische Macan

De volgende modelgeneratie van de Porsche Macan krijgt een geheel nieuw interieur. Deze volledig elektrische Macan wordt uitgerust met maximaal drie displays, een head-up display met augmented reality en LED-interieurverlichting met waarschuwingssignalen.

Het Porsche Driver Experience bedieningsconcept bestaat uit een volledig digitaal display, veelzijdige aanpassingsmogelijkheden en een intuïtieve bediening. Een belangrijk kenmerk van het systeem is de groepering van de belangrijkste bedieningselementen rond het stuur. Alle basisfuncties zijn voor de bestuurder dus snel en intuïtief toegankelijk. 

Maximaal drie displays in nieuwe Porsche Macan

De nieuwe, volledig elektrische Macan wordt uitgerust met maximaal drie schermen. Het digitale, vrijstaande 12,6 inch grote instrumentencluster is op de bestuurder gericht en kenmerkt zich door zijn gebogen en vrijstaande design. Zoals gebruikelijk bij Porsche vormt dit scherm het hoogste punt van het interieur voor optimaal overzicht.

Het centrale display meet 10,9 inch en kenmerkt zich door full HD kwaliteit. Het optionele passagiersdisplay is eveneens 10,9 inch groot en maakt gebruik van speciale technologie om ervoor te zorgen dat alleen de bijrijder de functies kan bedienen zonder dat het de bestuurder afleidt. Videobeelden kunnen dus specifiek voor de passagier afgespeeld worden.

Elektrische Porsche Macan - interieur

Augmented reality-technologie maakt debuut

Voor de eerste maal combineert Porsche een head-up display met augmented reality-technologie. Virtuele elementen zoals navigatiepijlen en -aanwijzingen worden naadloos geïntegreerd in de echte wereld. Ook verschillende assistentiesystemen maken gebruik van deze technologie.

Een lichtstrip met 56 LEDs maakt eveneens deel uit van het interieur. Afhankelijk van de situatie kan de verlichting communiceren met de inzittenden, bijvoorbeeld met een welkomsignaal bij het instappen, wanneer de auto opgeladen wordt of wanneer assistentiesystemen de bestuurder moeten informeren. Verschillende kleuren en animaties worden hiervoor gebruikt. Karakteristieke Porsche functies zoals Launch Control of een wisseling tussen de verschillende rijmodi worden ook visueel ondersteund.

De nieuwe Porsche Macan wordt naar verwachting vanaf 2024 uitgeleverd.

Elektrische Porsche Macan - AR Headup display

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.