Leusden,
26
november
2020
|
12:29
Europe/Amsterdam

Porsche Mobil 1 Supercup 2021: nieuwe circuits, nieuwe teams en een nieuwe auto

In de Porsche Mobil 1 Supercup 2021 gaat het om de opvolging van Larry ten Voorde. Als derde Nederlander in de historie van de prestigieuze merkencup wist hij dit jaar de titel te veroveren. Voor 2021 staan er acht races op de kalender, waarbij de klasse met de Porsche 911 GT3 Cup opnieuw exclusief in het voorprogramma van de Formule 1 in actie komt. Ook het CM.com Circuit Zandvoort staat op de kalender: van 3-5 september is de klasse in ons land te gast voor de voorlaatste wedstrijd van het seizoen.

De Porsche Mobil 1 Supercup 2021 gaat op 23 mei van start op het stratencircuit van Monte Carlo en eindigt op 12 september op het Autodromo Internazionale Monza. Zandvoort is een nieuw circuit op de kalender van het 29e seizoen in de klasse, want hier kwam de Porsche Mobil 1 Supercup tot dusver nog niet in actie. Eveneens nieuw is het Circuit Paul Ricard in het Zuid-Franse Le Castellet. De overige circuits waar gereden wordt, zijn de Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg, Silverstone (Groot-Brittannië), de Hungaroring (Hongarije) en Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen.

Nieuwe generatie Porsche 911 GT3 Cup

Eveneens nieuw voor de 2021-editie van de Porsche Mobil 1 Supercup is de wedstrijdauto. Vanaf het komende seizoen wordt er gereden met de nieuwe generatie van de Porsche 911 GT3 Cup, die op 12 december zijn wereldpremière beleeft. De komst van de nieuwe auto zorgt ook voor gelijkwaardige kansen tussen nieuwkomers en gevestigde Supercup-teams, omdat niemand nog over ervaring met de nieuwe auto beschikt. In combinatie met de mooie wedstrijdkalender wordt de deelname aan de Porsche Mobil 1 Supercup zo nog aantrekkelijker voor internationale teams. Dat blijkt: bij de sluiting van de eerste inschrijftermijn medio november waren er bij Porsche Motorsport al meer aanvragen binnengekomen dan er permanente startplaatsen beschikbaar zijn. Het aantal van deze vaste deelnemersplaatsen voor de Porsche Mobil 1 Supercup 2021 bedraagt 28.

In het afgelopen seizoen namen er elf teams deel aan de Porsche Mobil 1 Supercup, waaronder het Nederlandse team GP Elite. Dat team behaalde in het eerste volledige seizoen in de serie met Larry ten Voorde gelijk de kampioenstitel en eindigde met Max van Splunteren bovenaan in het ‘rookie’-klassement. Een nieuw record was er voor Mateo Llarena uit Guatemala, die met 16 jaar de jongste deelnemer in de historie van de sinds 1993 bestaande internationale merkencup was.

Oliver Schwab, projectleider Porsche Mobil 1 Supercup bij Porsche Motorsport, zegt: “Naast de uitstekende reacties van onze gevestigde renstallen ben ik ook bijzonder ingenomen met de aanvragen van teams die tot dusver nog niet in de Porsche Mobil 1 Supercup actief waren. We gaan de aanvragen nu beoordelen. Ook voor 2021 is het voornaamste doel om de sterkste teams uit de internationale autosport op te nemen en een deelnemersveld met een goede balans tussen jonge talenten en bekende routiniers samen te stellen.”

Voorlopige kalender Porsche Mobil 1 Supercup 2021*

20-23 mei Monte Carlo Monte Carlo, Monaco
25-27 juni Circuit Paul Ricard Le Castellet, Frankrijk
2-4 juli Red Bull Ring Spielberg, Oostenrijk
16-18 juli Silverstone Circuit Silverstone, Groot-Brittannië
30 juli-1 augustus Hungaroring Mogyoród, Hongarije
20-22 augustus Circuit de Spa-Francorchamps Francorchamps, België
3-5 september CM.com Circuit Zandvoort Zandvoort, Nederland
10-12 september Autodromo Nazionale Monza Monza, Italië

*onder voorbehoud van wijzigingen