Leusden,
28
september
2017
|
08:00
Europe/Amsterdam

Porsche Kids Rally verbindt jong en oud

Porsche Kids Rally verbindt jong en oud

De allereerste Porsche Kids Rally die in het weekend van 23 en 24 september is gereden is een groot succes geworden. De passie voor Porsche werd door jong én oud gedeeld. Ruim veertig equipes deden mee aan dit bijzondere event georganiseerd door Porsche Nederland in samenwerking met Porsche Centrum Eindhoven, Porsche Centrum Maastricht en Porsche Centrum Twente. De jonge co-piloot bepaalde als navigator de richting waar de bestuurder van de Porsche heen moest gaan. Het lichte competitieve element maakte de Porsche Kids Rally een unieke ervaring voor zowel jonge als oudere deelnemers.

De ingrediënten van het Porsche-event zijn even simpel als briljant. Rijbewijsloze kinderen tussen de acht en achttien jaar zijn tijdens de Porsche Kids Rally zelf even in charge in de eigen Porsche van hun bestuurder. De co-piloten konden zich inschrijven in twee leeftijdscategorieën: rallyrijders van 8-14 jaar en van 14-18 jaar. De rit vertrok vanuit een aantrekkelijke hotellocatie in Oosterbeek en eindigde – mits goed genavigeerd - bij Porsche Centrum Eindhoven. De deelnemers kregen uitdagende proeven en een schitterende route door Gelderland en Brabant voorgeschoteld. Elke navigator werd uitgedaagd met diverse kaartleessystemen zoals bolletje-pijltje en kregen spannende opdrachten. Om vast aan het navigeren te proeven, had Porsche voorafgaand aan de rally een navigatiesessie voor de ambitieuze co-piloten georganiseerd. Zo wisten de kids hoe ze tijdens de tocht hun taak als navigator optimaal konden uitvoeren, wat fanatiek maar met veel plezier gebeurde.

Uiteraard startte de Porsche Kids Rally in stijl met een middagborrel – voor de co-piloten uiteraard alcoholvrij. Aansluitend genoten de deelnemers van een diner, waarbij de liefde voor Porsche vaak het centrale gespreksonderwerp was. Opvallend was de kennis over Porsche van menig kind dat soms meer over het merk wist te vertellen dan de volwassen Porsche-eigenaar zelf. De volgende dag stonden er proeven, opdrachten en activiteiten op het programma waarbij van de inzittenden – getooid met gekke hoofddeksels waarmee punten waren te verdienen - een nauwe samenwerking werd verwacht. Snelheid was daarbij geen thema, in tegenstelling tot wat je bij een sportwagenmerk als Porsche verwacht. De kids kregen tijdens de rit onder meer de mogelijkheid om te karten. Vervolgens namen ze figuurlijk het Porsche stuur van de bestuurder over door hem geblinddoekt met zijn auto over een parcours met pillonen te loodsen.

Aan het einde van de dag wachtte de deelnemers een feestelijke finish en prijsuitreiking. De deelnemers waren unaniem enthousiast over het event: het verbindt jong en oud en voegt een nieuwe dimensie toe aan de Porsche beleving. Naar verwachting staat de Porsche Kids Rally ook volgend jaar weer op het programma.