Leusden,
28
juni
2019
|
06:00
Europe/Amsterdam

Porsche Heritage Design: klassieke elementen in een nieuw jasje

Porsche Exclusive Manufaktur en Style Porsche lanceren de Heritage Design Strategy. Vanuit dit programma kunnen kopers van een 911 kiezen voor accessoires die zijn geïnspireerd op elementen uit het verleden.

In april werd op de New York Auto Show de 911 Speedster met Heritage Design Package onthuld. Dit model was een voorproefje op een reeks speciale edities die Porsche vanaf volgend jaar uitbrengt – met regelmatige tussenpozen en in een gelimiteerde oplage. Als onderdeel van de Heritage Design Packages, zijn specifieke details van deze auto’s geïnspireerd op Porsches rijke geschiedenis.

“Met onze elektrische en hybride modellen ligt de focus op innovatie. Dat we bij Porsche onze traditionele merkwaarden blijven koesteren, willen we benadrukken met de Heritage Design modellen”, vertelt Boris Apenbrink, directeur Exclusive Manufaktur bij Porsche AG. “Op het gebied van design is Porsche altijd maatgevend geweest. Ook in het tijdperk van elektrificatie, blijven we trouw aan onze oorsprong door iconische details in een nieuw jasje te steken”, zegt Ivo van Hutten, directeur Interior Design Style Porsche.

Kenmerkend voor de Heritage Design modellen zijn speciale kleuren en materialen. Voor de stoffering van het interieur worden opvallende elementen uit het verleden – zoals ribstof, het Pepita- en Pasha-patroon of bekleding in Schotse ruit – opnieuw ontworpen. “In de modewereld en de binnenhuisarchitectuur is dit een trend,” vertelt Van Hutten. Maar ook andere klassieke elementen keren terug op de Heritage Design modellen. Een voorbeeld daarvan prijkt volgend jaar op de neus van het eerste speciale model: het klassieke Porsche-embleem uit de jaren 60.

Exclusief voor de eigenaren van de Heritage Design modellen ontwikkelt Porsche Design bijpassende horloges. Klassieke ontwerpen van Ferdinand Alexander Porsche, vader van de 911 en grondlegger van Porsche Design, worden nieuw leven ingeblazen. “De verschillende bewerkingen van titanium en de specifieke functies van de chronograaf zijn kenmerkend voor deze horloges van Porsche Design. In combinatie met de speciale patronen zoals Pepita of Schotse ruit resulteert dit in een unieke collectie uurwerken”, zegt Gerhard J. Novak, algemeen directeur van Porsche Design Timepieces.