Leusden,
24
mei
2022
|
17:10
Europe/Amsterdam

Porsche-clubs vieren hun zeventigste verjaardag

Porsche heeft altijd mensen van over de hele wereld samengebracht. De eerste Porsche-club werd op 26 mei 1952 opgericht, deze week precies zeventig jaar geleden. Vandaag de dag zijn er wereldwijd meer dan 700 Porsche-clubs in 86 landen met ruim 240.000 leden. Dit hele jaar door hebben de clubs tal van activiteiten en events gepland ter gelegenheid van het 70-jarig jubileum.

“Porsche zou Porsche niet zijn zonder de wereldwijde community van vrienden en fans van ons merk. Ze komen over de hele wereld samen om hun passie voor ons merk te delen,” aldus Detlev von Platen, lid van de Raad van Bestuur voor Sales en Marketing bij Porsche AG. “De Porsche-clubs beschermen de legende van ons merk. Tegelijkertijd zijn de leden maatschappelijk en sportief betrokken en daarmee vertegenwoordigen ze de waarden waarvoor wij staan. Dit maakt de clubs aantrekkelijk voor jong en oud. We zijn erg blij om dit bijzondere jubileum samen met hen te vieren.”

Porsche-clubs: een internationaal succesverhaal

In mei 1952 - slechts twee jaar na de levering van de allereerste 356 ‘made in Stuttgart-Zuffenhausen’ - richtten Duitse Porsche-klanten de huidige Porsche Club Westfalen op. België was in 1953 het land waar de eerste internationale Porsche-club werd opgericht. De Porsche Club of America startte in 1955 en is nu de grootste Porsche-community ter wereld. Jaarlijks worden er over de hele wereld nog steeds zo'n vijf nieuwe onafhankelijke clubs opgericht. Ze worden door hun leden gezamenlijk en op vrijwillige basis gerund. Daarom biedt elke club een individueel en onderscheidend programma - uiteenlopend van excursies, circuitevenementen, sociale events en technische presentaties over auto’s en e-mobiliteit tot het ‘Concours d'Élégance’ en Porsche-parades die meerdere dagen duren.

De auto’s van de clubleden variëren van klassieke Porsches tot auto’s uit het huidige gamma. Tijdens clubbijeenkomsten is ook de volledig elektrische Taycan steeds vaker vertegenwoordigd. De Classic Clubs wereldwijd zetten zich in het bijzonder in voor het behoud en de verzorging van historische Porsches.

In de beginjaren van de eerste clubs besloten Ferry Porsche en de toenmalige racemanager Fritz Huschke von Hanstein om de ‘Freunde der Porsche’ samen te brengen. Omdat de eerste groepen vooral uit de racegemeenschap afkomstig waren, was dat voor Huschke von Hanstein de link met de onderneming en steunde hij de oprichting van de eerste club. In 1956 riep hij samen met Ferry Porsche alle Europese en Amerikaanse klanten bij elkaar voor een parade. Dat resulteerde in de eerste Porsche-meeting in Meran (Italië). Het was het begin van een lange traditie van Europese parades. In de jaren daarop kwamen daar tot wel 600 Porsches samen. Ferry Porsche was een graag geziene gast bij de Porsche-parades in de VS, een traditie die dr. Wolfgang Porsche en Hans-Peter Porsche tot op de dag van vandaag voortzetten. 

Jubileumjaar wordt gevierd

Ter gelegenheid van het zeventigjarig jubileum in 2022 heeft Porsche een wereldwijde campagne gepland met diverse evenementen onder het motto ‘Enduring Passion’. Naast de klassieke media omvat dit een centrale contenthub waarop Porsche-clubleden hun persoonlijke verhalen kunnen publiceren. Porsche AG ondersteunt ook verschillende clubevenementen die in het jubileumjaar op de kalender staan, zoals de 47e Internationale Porsche 356 Meeting die komend weekeinde in Nederland plaatsvindt, de Porsche Parade USA en Le Mans Classic.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.