Leusden,
07
mei
2019
|
06:00
Europe/Amsterdam

Porsche Classic levert oude handleidingen weer nieuw

Porsche Classic heeft meer dan 700 originele gebruiksaanwijzingen herdrukt. Daarmee verstrekt Porsche documentatie voor vrijwel al zijn vroege modellen, te beginnen met de 356 uit modeljaar 1952 tot en met de watergekoelde 996.

De handleidingen zijn nu verkrijgbaar bij alle Porsche-dealers. Bovendien is een selectie van de technische literatuur ook rechtstreeks te bestellen bij de online shop van Porsche Classic.

De handleidingen voor met name oudere klassieke Porsches omvatten niet alleen de originele bestuurdershandleidingen zelf, maar ook uitgebreide technische informatie, instellingen en praktische tips. Van het nummer van de radio tot het chassisnummer, de lakkleur tot aan het motornummer - alle identificatiegegevens en hun positie worden in detail geïllustreerd en beschreven. Deze boekjes zijn vaak versleten of zijn na verloop van tijd verloren gegaan. Daarom is Porsche Classic een aantal jaren geleden al gestart met het digitaliseren van hun originele documenten. Naast de handleidingen bevat dit ook garantie- en onderhoudsboekjes, evenals de overzichten van typen, afmetingen en toleranties. Deze documenten bevatten onder meer gedetailleerde informatie over instellingen voor de motor en het chassis, evenals de afmetingen van de carrosserie. Elke herdruk komt volledig overeen met de originele versie.

700 handleidingen beschikbaar

Er zijn momenteel ongeveer 700 gebruiksaanwijzingen beschikbaar van Porsche Classic, inclusief edities in verschillende talen en in sommige gevallen ook voor verschillende modelvarianten. Ongeveer 150 van deze originele documenten zijn beschikbaar in het Duits. Het portfolio omvat ook meer dan honderd garantie- en onderhoudsboekjes, waarvan twintig in het Duits. Er zijn ook onderhouds- en instructieboekjes beschikbaar en Porsche Classic levert ook de boordmapjes waar de boekjes in passen. Deze komen overeen met het origineel.

Gedetailleerde informatie over de technische literatuur is beschikbaar op de Porsche Classic-website en in de Porsche Classic-onlineshop. Aanvullende informatie is te vinden in de nieuwe onderdelencatalogus ‘ORIGINALS’.