Leusden,
16
februari
2019
|
06:00
Europe/Amsterdam

Porsche Charging Service: al meer dan 49.000 laadpunten in Europa

Porsche breidt zijn laadservice voor plug-in hybrides en elektrische auto’s verder uit. Het platform beslaat inmiddels meer dan 49.000 laadpunten in twaalf landen.

Na Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Denemarken en Finland is de Porsche Charging Service nu ook beschikbaar in Noorwegen, Frankrijk en Spanje. Binnenkort komen Groot-Brittannië en Italië daar nog bij. Om het gebruik van plug-in hybrides en elektrische auto’s verder te vergemakkelijken, werd de Porsche Charging Service-app geoptimaliseerd. De app heeft een nauwkeurigere en snellere navigatie en biedt uitgebreidere informatie over specifieke laadpunten.

Facturatie via centraal opgeslagen betalingsgegevens

Opladen via de Porsche Charging Service wordt in rekening gebracht aan de hand van centraal opgeslagen betalingsgegevens. Gebruikers hoeven zich dus niet aan te melden bij meerdere exploitanten. In elk land worden gegarandeerde eenheidsprijzen gerekend onafhankelijk van de eventuele wisselkoers. Informatie over de locatie en beschikbaarheid van een laadpunt, alsmede het laadtarief zijn in real-time via de app beschikbaar. De gebruiker activeert het laadpunt met een QR-code in de app of met de zogenaamde ‘Porsche ID Card’ die gebruikers na registratie gratis krijgen.

Info

Het gebruik van de Porsche Charging Service kost € 2,50 per maand. Dit is exclusief de kosten voor het opladen die afhankelijk zijn van de exploitant en de hoeveelheid stroom die is geladen. De app toont het tarief van het laadpunt, indien gewenst inclusief het vermogen van de laadpaal en de laadsnelheid. De app is te installeren op alle mobiele apparaten die werken met iOS of Android. De service is geschikt voor alle hybride- en elektrische auto’s, ook wanneer het geen Porsche betreft.