Leusden,
10
augustus
2023
|
15:31
Europe/Amsterdam

Porsche Carrera Cup Benelux met prominente kampioenen naar Assen

Met een startveld van niet minder dan 28 auto’s reist de Porsche Carrera Cup Benelux deze week naar Assen, waar op het beroemde TT-Circuit de Jack’s Racing Day gehouden wordt, het grootste gecombineerde evenement voor auto-, motor- en kartsport van Europa. Toegang tot de tribunes is gratis, de vele duizenden bezoekers die worden verwacht, kunnen uitzien naar een geweldig spektakel in de snelste merkencup van de Benelux.

Ook vorig jaar al was de Porsche Carrera Cup Benelux een van de smaakmakers tijdens de Jack’s Racing Day, dit jaar maakt de populaire merkenraceklasse met de 510 pk sterke Cup-versie van de Porsche 911 GT3 opnieuw deel uit van het gevarieerde programma.

Het driedaagse evenement op het TT-Circuit in Assen luidt de tweede seizoenshelft van de Porsche Carrera Cup Benelux in. Als altijd staan er twee wedstrijden van elk een half uur plus een ronde op het programma, de eerste op zaterdag om 15.20 uur en de tweede op zondag rond 11.45 uur.

Prominente gastrijders: rallykampioen en meervoudig Supercup-kampioen

Voor het noordelijkste optreden van de Porsche Carrera Cup Benelux van dit jaar komen prominente gastrijders het veld versterken. Larry ten Voorde, twee keer kampioen in de Porsche Mobil 1 Supercup en de Duitse Porsche Carrera Cup, behoort tot de succesvolste Nederlandse Porsche-Cup-rijders in de historie, maar reed nog niet eerder in de Porsche Carrera Cup Benelux. Daarin komt dit weekeinde verandering, want voor het optreden op het TT-Circuit Assen vond de coureur uit Groenlo onderdak bij het team JW Raceservice. “Ik rijd dit seizoen in de Supercup, de Duitse en de Italiaanse Carrera Cup, en nu met de Carrera Cup Benelux erbij kom ik dus op vier verschillende Porsche-klassen in één jaar. Dat zou best wel eens een record kunnen zijn”, lacht Ten Voorde, die afgelopen weekeinde nog de twee races voor de Duitse cup op de Nürburgring won.

Porsche Carrera Cup Duitsland Ten Voorde portret

Vanuit een andere discipline komt Hans Weijs jr., die eveneens als gastrijder aan de start staat. De rijder uit het Gelderse Elst is, in navolging van zijn vader, vooral bekend vanuit de rallysport: hij won rally’s in het Junior-WK en behaalde vorig jaar de titel in het Nederlands rallykampioenschap. Ook nam hij inmiddels tweemaal deel aan de Dakar-rally. Weijs start in Assen met een Porsche die wordt ingezet door het team van zijn vader Hans Weijs Motorsport. Hij was al eerder succesvol op en rond het TT-Circuit, want vorig jaar won hij er de première van de Jack’s International Drenthe Rally. Ook Wouter Boerekamps versterkt in Assen het veld. Hij brengt ervaring vanuit diverse raceklasses mee en was de afgelopen jaren vooral actief in de begeleiding en coaching van andere rijders. Voor het komende raceweekeinde rijdt hij met een auto van PG Motorsport.

Flynt Schuring zet familietraditie voort

Op de zaterdag tijdens het raceweekeinde in Assen viert Flynt Schuring zijn 17e verjaardag en natuurlijk zou een goed resultaat, en het liefst een overwinning, het mooiste cadeau zijn. “Mijn eerste overwinning behalen is zeker het doel voor de tweede helft van het seizoen”, zegt de rijder uit Den Dolder, die uitkomt voor het Duitse Huber Racing. Daarmee zet hij een familietraditie voort: zijn oudere broer Morris eindigde in 2020 na een fraaie strijd met Loek Hartog als tweede in de Porsche Carrera Cup Benelux en heeft inmiddels ook zijn eerste overwinning – als jongste rijder ooit – in de Porsche Mobil 1 Supercup binnen. Krijgt Flynt advies van zijn broer? “Nou, dat is soms wel lastig, want we rijden voor teams die bijvoorbeeld in de Duitse cup elkaars concurrenten zijn, maar soms kan hij me wel wat tips geven inderdaad.”

Flynt Schuring begon het seizoen goed met een podiumplaats tijdens het eerste raceweekeinde in Francorchamps en zijn eerste pole-position in Hockenheim. Ook in Zandvoort kwam hij goed mee. “Ik ben blij met de progressie die ik maak”, zegt hij, “ook al blijft het lastig om de auto op de limiet te rijden, maar dat hoort erbij, dat is voor iedereen zo. Dat heeft ook te maken met de karakteristiek van de Porsche met de motor achterin. Je moet proberen uit het onderstuur te blijven en een zuivere lijn te houden bij het aanremmen.” Naar Assen kijkt Schuring uit: “We hebben er al een dag getest, het is een mooi circuit met een lekkere ‘flow’. Ik heb er zin in!”

PCCB 2023 - ROUND 1 - DAY 2 (28-04-2023) - 4K 238

Nederlanders bovenaan in alle rijdersklassementen

Halverwege het seizoen staan in alle rijdersklassementen van de Porsche Carrera Cup Benelux Nederlandse rijders aan de leiding. In de algemene rangschikking heeft Robert de Haan (Richardson Racing) met 121 punten de eerste plaats in handen, voor Glenn van Parijs (August by NGT, 104) en Ariël Levi (Huber Racing, 65). In de Pro-Am-klasse leidt Sacha Norden (Team GP Elite, 136 punten), hier bezetten Aaron Mason (Revs Motorsport, 107) en Didier Glorieux (Speedlover, 81) de tweede en derde plaats. Ralph Poppelaars (Hans Weijs Motorsport) staat met 140 punten bovenaan in de Am-klasse, gevolgd door Cédric Chassang (Team GP Elite, 101) en Philippe Wils (RedAnt Racing, 53). De Haan leidt met 136 punten ook in het rookie-klassement, voor Dirk Schouten (Q1 Trackracing, 101) en Horst Felix Felbermayr (Huber Racing, 79). Bij de teams gaat August by NGT aan kop met 173 punten, voor Richardson Racing (155) en Huber Racing (152).

Het programma van de Porsche Carrera Cup Benelux op het TT-Circuit Assen begint op vrijdag 11 augustus met de eerste vrije training van 10.36-11.16 uur, van 15.13 tot 15.53 uur is er nog een vrije training. De kwalificatie volgt op zaterdag 12 augustus van 9.01 tot 9.36 uur, de eerste race over 30 minuten plus een ronde start om 15.20 uur. De tweede race van het weekeinde gaat op zondag 13 augustus om 11.47 uur van start. Beide wedstrijden zijn live te volgen via het YouTube-kanaal van de Porsche Carrera Cup Benelux. Vanaf woensdag 16 augustus zijn de races vanuit Assen ook te zien via Ziggo Racing.

 PCCB 2023 - ROUND 3 ZANDVOORT - DAY 3 (25-06-2023) - 4K 115

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.