Leusden,
30
maart
2022
|
09:00
Europe/Amsterdam

Porsche breidt de Track Precision App uit met nieuwe functies

Elke Porsche voelt zich thuis op het circuit. Maar aangezien het grootste deel van de Porsche-rijders hun auto juist over bergpassen, kustwegen of andere idyllische kronkelwegen sturen, is de Porsche Track Precision App (PTPA) nu ook buiten het circuit te gebruiken. Dankzij de nieuwe geïntegreerde Free Drive-modus zijn nu ook die andere bijzondere rijmomenten buiten het circuit vast te leggen, om ze telkens weer opnieuw te herbeleven.

De Porsche Track Precision App bood sportieve Porsche-rijders al de mogelijkheid om op het circuit video’s, rondetijden en data centraal op één plek op te slaan, te analyseren en te delen. Via een WLAN-verbinding met het Porsche Communication Management (PCM) krijgt de app toegang tot informatie over autogegevens als de voertuigpositie, snelheid, motortoerental, remkracht, stuurhoek, langs- en dwarsversnelling en andere relevante telemetriegegevens. Omdat de focus in de nieuwe Free Drive-modus op het haarscherp vastleggen van idyllische routes ligt, worden video's alleen op die momenten opgenomen, in tegenstelling tot het circuit waar elke ronde wordt vastgelegd. Als de voertuigsensoren een speciale rijgebeurtenis registreren, wordt een video van één minuut opgeslagen – 30 seconden vóór en 30 seconden na het bijzondere moment. 

De PTPA herkent dergelijke gebeurtenissen automatisch. Dynamische rijmanoeuvres, gekenmerkt door krachtig remmen, sterk accelereren of hogere G-krachten, herkent de app als een gedenkwaardig moment. Daarnaast heeft de bestuurder de mogelijkheid om die momenten ook zelf te markeren en ze op video vast te leggen.

Desgewenst kan de PTPA de opgenomen video's met media op de smartphone combineren. Dat kunnen bijvoorbeeld foto's en videoclips zijn die zijn geschoten tijdens een tussenstop, om zo alle facetten van de trip in één geheel te integreren. 

Jörg Bergmeister test de Free Drive-modus op de Rossfeld Panoramastraße

Merkambassadeur en testrijder Jörg Bergmeister heeft ervaren hoe dergelijke documentatie eruit kan komen te zien. Hij bracht prachtige foto's van een trip over de Rossfeld Panoramastraße richting Berchtesgaden mee terug naar huis. “Op het circuit draait het allemaal om rondetijden en het racen tegen anderen. Hier op de Rossfeld Panoramastraße kon ik genieten van de rit – zonder enige druk. Met de nieuwe Free Drive-functie worden spectaculaire momenten automatisch vastgelegd. De gedocumenteerde ritten kan ik later als herinnering direct en eenvoudig in de app oproepen.”

 

PTPA met detailverbeteringen

Met de Free Drive-modus breidt de PTPA het toepassingsgebied uit naar de openbare weg en integreert het de functionaliteiten van de Offroad Precision-app. Live-informatieweergave tijdens het rijden is verbeterd voor de Free Drive-modus wanneer Apple CarPlay wordt gebruikt. Ook biedt de PTPA aanvullende informatie in de vorm van teksten en video's. Rijders kunnen briefings over circuits, tips over rempunten en uitleg over rijdynamiek opvragen. Ook zijn er tips voor het rijden op onverhard terrein uit de Offroad Precision App. De bekende PTPA-functies, zoals de analysefunctie voor een rondje over het circuit, blijven ongewijzigd.

De app is beschikbaar voor Apple iOS (vanaf iOS 14) en Android-besturingssystemen (vanaf Android 8) en is nu gratis te downloaden in de Apple App Store of de Google Play Store.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.