Leusden,
29
maart
2024
|
14:00
Europe/Amsterdam

Video: zo werkt Porsche Active Ride in de praktijk

Het Porsche Active Ride onderstelsysteem combineert een aanzienlijk hoger comfortniveau met de sportieve rijeigenschappen die onlosmakelijk bij een Porsche horen.

De E-Hybrid modellen van de Porsche Panamera en de vierwielaangedreven varianten van de Porsche Taycan zijn optioneel uit te rusten met Porsche Active Ride. Dit innovatieve systeem biedt een ongekend bereik tussen rijcomfort en een dynamisch weggedrag. De basis hiervoor zijn nieuw ontwikkelde actieve schokdempers die zijn verbonden met een elektrisch bediende hydraulische pomp. Porsche Active Ride houdt de carrosserie van de Panamera en Taycan horizontaal in bochten, bij het remmen en accelereren door de ophanging dynamisch te versterken aan de kant die het nodig heeft.

Als de juiste stand is geactiveerd, kan de ophanging schommel- en rolneigingen tegengaan om de versnellingskrachten die op de inzittenden werken te verminderen. In deze instelling leunt de Porsche in de bochten, net als een motorfiets dat zou doen. Het systeem trekt de neus naar beneden bij accelereren en de achterkant bij vertragen en absorbeert hobbels vrijwel volledig bij een rustige rit. Bij stilstand zet het Porsche Active Ride onderstelsysteem de auto hoger op de wielen voor een comfortabeler in- of uitstap.

Benieuwd naar hoe het systeem in de praktijk werkt, en wat de verschillen zijn van een onderstel met én zonder Porsche Active Ride? Bekijk de onderstaande video om de innovatieve technologie in de praktijk te zien.

download

Of bekijk de video via de volgende link: https://newstv.porsche.com/en/article/271910.html

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.