Leusden,
26
september
2022
|
07:00
Europe/Amsterdam

Porsche 963 intensief getest op legendarisch Amerikaanse circuit

Het Porsche Penske Motorsport-team heeft grote vooruitgang geboekt met de nieuwe Porsche 963. Tijdens de tweedaagse testritten op de Daytona International Speedway in Florida (USA) reed het gloednieuwe LMDh-prototype in totaal 397 keer de combinatie van het oval en het bochtige infield. 

Het team gaat exact deze baanindeling tegenkomen bij het racedebuut van de 963 eind januari 2023 tijdens de 24 Hours of Daytona. De afstand van 2.274 testkilometers die het prototype op dit circuit heeft afgelegd, staat ongeveer gelijk aan de afstand tussen Stuttgart en Istanbul. 

De testritten op het legendarische Amerikaanse circuit vormden zware uitdagingen voor de 500 kW (680 pk) sterke hybride. De externe omstandigheden, met temperaturen van rond de 35 graden Celsius gecombineerd met een hoge luchtvochtigheid van meer dan 90 procent en regelmatige buien, dreven mens en machine tot het uiterste. Het waren de perfecte condities om de Porsche 963 voor te bereiden op de felle concurrentie. 

 Op de eerste van de twee dagen werd het team gehinderd door het slechte weer. Alle marshals moesten zich meerdere keren in veiligheid brengen door blikseminslagen in de buurt van het circuit. Fabrieksrijders Dane Cameron (VS), Matt Campbell (Australië) en Mathieu Jaminet (Frankrijk) zaten achter het stuur van de auto met chassisnummer 03. Onder toeziend oog van de ervaren Amerikaanse teamoprichter Roger Penske (The Captain), verbeterde de ploeg niet alleen de setup van de 963, maar verfijnde ze ook de interactie tussen de ingenieurs, coureurs en monteurs. 

 De nieuwe racewagen van Porsche heeft de tests goed doorstaan en het team kan niet wachten op het racedebuut tijdens de 24 Hours of Daytona op 28 en 29 januari 2023. 

img_17

img_4

img_19

img_20

img_21

img_22

img_23

img_24

img_25

img_26

img_27

img_14

img_29t

img_16

 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.