Leusden,
29
maart
2023
|
13:34
Europe/Amsterdam

Omvangrijk Porsche-programma voor Team GP Elite in 2023

Het Nederlandse Team GP Elite is ook dit jaar weer volop actief op alle niveaus van de Porsche-merkencupracerij. Tijdens de teampresentatie op CM.com Circuit Zandvoort deed het team uit het Noord-Hollandse De Rijp de plannen voor het seizoen 2023 uit de doeken. Daarbij ontbreekt het bepaald niet aan ambitie.

Uiteraard vormt de deelname aan de Porsche Mobil 1 Supercup, waarvan de races exclusief in het voorprogramma van Europese Formule 1-Grands Prix verreden worden, het speerpunt van de activiteiten. Team GP Elite won in 2020 en 2021 de rijderstitel met Larry ten Voorde en in 2021 bovendien de teamtitel. Het afgelopen seizoen greep de renstal net naast de hoogste prijzen, maar er zijn de nodige veranderingen aangebracht en het doel is om dit jaar de grootste trofeeën weer naar ons land te halen.

JPG 2023-03-28 GP Elite Teampresentatie - pers-9586

Tweevoudig Supercup-kampioen Larry ten Voorde is opnieuw de kopman van het team. Hij krijgt in de Porsche Mobil 1 Supercup versterking van Huub van Eijndhoven en Ghislain Cordeel, die beiden aan hun eerste volledige Supercup-seizoen beginnen, van Lucas Groeneveld, die zijn vierde jaar met Team GP Elite ingaat, en van nieuwkomer Loek Hartog, die de afgelopen seizoenen voor andere teams uitkwam.

Vier rijders met dubbel programma

Van de genoemde coureurs hebben vier rijders in 2023 een dubbel programma. Naast de Porsche Mobil 1 Supercup komen ze ook uit in de Porsche Carrera Cup Deutschland, om zoveel mogelijk te kunnen rijden. Dat is het geval voor Ten Voorde, Van Eijndhoven, Cordeel en Hartog, terwijl de Duitser Sören Spreng alleen in de Duitse cup zal uitkomen.

JPG 2023-03-28 GP Elite Teampresentatie - pers-9529

“Natuurlijk kwamen de verwachtingen vorig jaar niet helemaal uit, maar daar heb ik veel van geleerd. Ik denk dat we nu weer een stapje hoger kunnen gaan”, stelt Larry ten Voorde. Aan zijn voorbereiding ligt het in ieder geval niet: “Ik ben in de winter meer in de sportschool geweest dan dat ik thuis was!” Met zijn ervaring staat Ten Voorde zijn teamgenoten ook terzijde.

Drie coureurs in Porsche Carrera Cup Benelux

Ook in de Porsche Carrera Cup Benelux kent Team GP Elite een omvangrijk programma met drie auto’s voor drie nieuwe rijders. Sacha Norden, net als Ten Voorde afkomstig uit Boekelo, maakt na het winnen van de GT4-titel in de Porsche Sprint Challenge Benelux van vorig jaar nu de overstap naar het racen met een 911 in Cup-uitvoering. “Ik heb er vorig jaar bij de finale al even aan mogen proeven en dat smaakte duidelijk naar meer”, zegt hij. De andere rijders van Team GP Elite in de Porsche Carrera Cup Benelux zijn de Duitser Maik Rosenberg, die eerder actief was in lange-afstandsraces op de Nürburgring-Nordschleife, en de Fransman Cédric Chassang.

JPG 2023-03-27 GP ELITE Teampresentatie-5943

Marc Schipper, eigenaar van GP Elite, is trots op zijn rijderskorps. “Het is altijd ons doel om de rijders zoveel mogelijk te ontzorgen. Ze hoeven alleen maar te zorgen dat ze fit zijn en gezond eten, verder kunnen ze zo instappen, want wij regelen de rest. Het blijkt dat die aanpak erg wordt gewaardeerd en ook effectief is, zoals wel blijkt uit de behaalde resultaten in de afgelopen jaren.”

Piramide- of ladderstructuur

Bij GP Elite is er sprake van een duidelijke piramide- of ladderstructuur voor de activiteiten, beginnend met de GP Elite Trainingen en de Porsche Track Experience, gevolgd door de diverse Porsche Sprint Challenges (naast de Benelux-serie ook de dit jaar succesvol geïntroduceerde Sprint Challenge Southern Europe alsmede de Sprint Challenge Middle East). Vervolgens is de Porsche Carrera Cup Benelux de volgende stap, daarna zijn er doorgroeimogelijkheden naar de Porsche Carrera Cup Deutschland en de Porsche Mobil 1 Supercup. “Verder kijkend vinden we voor de middellange termijn bijvoorbeeld ook het FIA WEC inclusief de 24 Uur van Le Mans erg interessant”, zegt Marc Schipper. Het team heeft inmiddels de beschikking over een Porsche 911 GT3 R, waarmee in januari is deelgenomen aan de 24 Uur van Dubai, en binnenkort worden er bij GP Elite nog eens twee nieuwe 911 GT3 R’s afgeleverd.

JPG 2023-03-27 GP ELITE Teampresentatie-5921

Het seizoen in de Porsche Carrera Cup Benelux en de Porsche Carrera Cup Deutschland begint met elk twee races op 28 en 29 april op het Circuit de Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen. De eerste race van de Porsche Mobil 1 Supercup wordt op 21 mei in Imola in Italië verreden.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.