Leusden,
23
mei
2019
|
06:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe app maakt 3D-voertuigconfiguratie mogelijk

Een droomauto voor je eigen deur. Met de ‘Porsche Augmented Reality Visualizer-app’ is het nu mogelijk om je geconfigureerde Porsche realistisch in de echte wereld te plaatsen.

Porsche is de enige fabrikant die klanten de mogelijkheid biedt om hun droomsportwagen en al zijn technische details in 3D te bekijken. Vanachter een beeldscherm is het voertuig in de vertrouwde webconfigurator te configureren of anders met behulp van een 3D-model in de app. Gebruikers kunnen de geconfigureerde Porsche virtueel in elke achtergrond plaatsen - zowel binnen als buiten.

“Met onze nieuwe app wordt het samenstellen van een Porsche nog meer een digitale ervaring,” zegt Oliver Hoffmann, Director Marketing Communications bij Porsche. “Voordat klanten tot aankoop overgaan, kan iedereen zijn droom-Porsche virtueel op zijn eigen oprit parkeren, er in zijn eigen woonkamer van genieten of een fotorealistische versie laten zien aan vrienden.”

Volledig assortiment eind dit jaar beschikbaar 

Tot nu toe bevat de app drie modellen: naast de nieuwe Porsche 911 Carrera S en Carrera 4S is ook de conceptstudie Mission E beschikbaar. In de herfst van dit jaar vervangt Porsche een 3D-app van de Mission E voor die van de nieuwe Taycan, de eerste volledig elektrische Porsche. Naar verwachting zal het volledige assortiment van Porsche eind dit jaar in de applicatie zijn geïntegreerd.

Met behulp van een unieke Porsche-code kunnen klanten hun configuratie uploaden van de webconfigurator naar de app en het voertuig en al zijn details in de ‘echte wereld’ bekijken, ongeacht waar dat ook is. Verdere wijzigingen in de configuratie, zoals de lakkleur, kunnen worden aangebracht in de Augmented Reality-visualisatie. De app beschikt over een ‘markeerfunctie’ waarmee ook technische details zijn te bekijken die meestal niet zichtbaar zijn. Daarnaast is het met de app mogelijk om bijvoorbeeld het chassis van de nieuwe Porsche 911 te bekijken en de aandrijflijn van het voertuig virtueel te ervaren.

De app is gebaseerd op het ontwerpconcept en de technologie van bestaande systemen; workflows die al zijn gebruikt voor voertuigconfiguratie zijn overgenomen, waar nodig verbeterd en geoptimaliseerd. De voertuigen zijn op een smartphone zichtbaar in Augmented Reality, in dezelfde kwaliteit als in de klassieke webconfigurator op een computer.

De app is nu beschikbaar in de App Store en in de Google Play Store en is compatibel met alle iOS- en Android-apparaten met Augmented Reality.