Leusden,
10
januari
2021
|
11:00
Europe/Amsterdam

Porsche24 driven by Redline-coureur Max Benecke start seizoen met tweede plaats

Max Benecke, de Duitse coureur van het Nederlandse team Porsche24 driven by Redline, was de ster van de show tijdens de seizoensstart van de Porsche TAG Heuer Esports Supercup 2021. Na een lastige kwalificatie startte hij als 22e in de sprintrace, waarin hij al veel plaatsen wist goed te maken, zodat hij als elfde over de eindstreep kwam. In de aansluitende hoofdrace zette Benecke zijn opmars voort en werd na een sterke inhaalrace als tweede geklasseerd.

Het digitale circuit van Interlagos in Brazilië was de locatie voor het eerste evenement van de Porsche TAG Heuer Esports Supercup 2021, het officieuze wereldkampioenschap simracen op het platform iRacing. Al in de training werd duidelijk dat de onderlinge verschillen klein waren, wat zich voortzette in de kwalificatie: de tijden van de eerste 22 rijders lagen binnen 0,777 seconden van elkaar. De Australische rijder Josh Rogers veroverde met een tijd van 1.33,988 minuten de pole-position, gevolgd door zijn landgenoot Dayne Warren en de Noor Tommy Østgaard. Max Benecke daarentegen kende tijdens de kwalificatie wat problemen en moest genoegen nemen met de 22e tijd.

Sprintrace

Bij de start van de sprintrace over tien roden nam Josh Rogers direct de leiding, voor Warren en Østgaard. Benecke wist in de beginfase al gelijk de nodige plaatsen goed te maken en kwam na afloop van de eerste ronde als 17e door. Vervolgens haalde hij nog meer tegenstanders in, waardoor hij halverwege de race op de 13e plaats reed. Daarmee was het voor Benecke nog niet gedaan, want met snelle rondetijden werkte hij zich nog verder op naar voren. Terwijl de volgorde bij het leidende trio ongewijzigd bleef en Rogers als winnaar voor Warren en Østgaard over de eindstreep kwam, sloot Benecke de sprintrace als elfde af.

In de hoofdwedstrijd startte Alejandro Sánchez, achtste in de sprintrace, op basis van de ‘reversed grid’-regeling, de omgekeerde volgorde op de startopstelling van de eerste acht, vanaf de pole-position, voor de beide Britten Kevin Ellis jr. en Charlie Collins. Aanvankelijk had Sánchez de leiding in handen, maar in de vijfde ronde nam Ellis met een geslaagde manoeuvre de leiding over. Korte tijd later werd Sánchez geraakt door Josh Rogers, toen laatstgenoemde te hard over een kerbstone reed en de controle over zijn auto verloor. Zowel Sánchez als Rogers vielen ver terug. Daardoor leidde Ellis voor de Amerikaan Mitchell DeJong en Collins. Benecke reed halverwege de race op de zevende plaats. Pech was er in de elfde ronde voor de Britse titelverdediger Sebastian Job, die de strijd moest staken vanwege problemen met zijn internetverbinding.

Opmars

In de tweede helft van de race zette Benecke zijn gestage opmars voort: in de twaalfde ronde passeerde hij Graham Carroll voor de zesde plaats, drie ronden later passeerde hij zijn Duitse landgenoot Martin Krönke vor de vijfde positie en nog een ronde later was hij al vierde na een geslaagde actie op Zac Campbell. In de voorlaatste ronde wist Benecke het gat naar de top drie, bestaande uit Ellis, DeJong en Collins, dicht te rijden. Collins reed aan het eind van de wedstrijd de pits in met een technisch probleem, terwijl Benecke de spannende strijd om de tweede plaats met Mitchell DeJong met een verschil van twee honderdste van een seconde in zijn voordeel wist te beslissen. Zo werd Benecke achter winnaar Ellis als tweede geklasseerd, DeJong werd derde.

“Dit was een lastig evenement, zeker na de kwalificatie”, meldde Benecke na afloop. “Ik reed wel een beetje met het mes tussen de tanden. Ik ben in de races altijd beter dan in de kwalificatie, dus het was zeker mijn doel om zoveel mogelijk plaatsen goed te maken. Daarbij heb ik geprobeerd om niet teveel van de banden te vergen, dat pakte goed uit. Ik had gehoopt op een plek ergens in de top vijf, maar de tweede plaats had ik zeker niet verwacht. De snelheid was er, al was het wat lastig om op de rechte stukken in te halen. Het verschil was uiteindelijk maar 24 duizendste van een seconde, ik ben blij met dit resultaat als start van het seizoen!”

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.