Leusden,
31
maart
2022
|
12:24
Europe/Amsterdam

Met Porsche-ambassadeur Larry ten Voorde als kopman begint Team GP Elite aan nieuw Porsche Cup-seizoen

Met fraaie successen in de afgelopen seizoenen is Team GP Elite uit het Noord-Hollandse De Rijp binnen korte tijd uitgegroeid tot een van de toonaangevende teams in de internationale Porsche-merkenracerij. Aan de vooravond van het nieuwe seizoen in de Porsche Mobil 1 Supercup én de Porsche Carrera Cups in Duitsland en de Benelux presenteerde het team op CM.com Circuit Zandvoort zijn rijders en plannen. Dat Larry ten Voorde, twee jaar op rij kampioen in zowel de Supercup als de Porsche Carrera Cup Deutschland, daarbij opnieuw de rol van kopman vervult, zal geen verbazing wekken. Ten Voorde is inmiddels ook officieel ‘brand ambassador’ namens Porsche Nederland.

“Larry ten Voorde is de eerste rijder die twee jaar op rij kampioen is geworden in zowel de Porsche Mobil 1 Supercup als de Porsche Carrera Cup Deutschland. Daarmee is hij in ons land natuurlijk het perfecte uithangbord voor de Porsche Motorsport-piramide”, zegt Ruurd Neurink van Porsche Nederland. “Bovendien past hij als jong en succesvol coureur uitstekend bij de ‘Driven youth’-filosofie van Porsche. Vandaar dat we hebben besloten om hem als ‘brand ambassador’ aan ons merk te binden en hem te ondersteunen op weg naar zijn doel van de ‘triple double’ - zijn derde dubbele titelwinst op rij - en het binnenhalen van een fabriekscontract bij Porsche Motorsport. Om ervoor te zorgen dat hij niet alleen op het circuit, maar ook op weg daarheen op Porsche-kwaliteit kan vertrouwen, krijgt hij van ons de beschikking over een Porsche 718 Cayman T. Tijdens onze Porsche Track Experience-dagen zal hij aanwezig zijn om zijn fascinatie voor Porsche ook met onze klanten te delen.”

“Ik ben er bijzonder trots op dat ik nu ‘brand amassador’ voor Porsche ben”, zegt Larry ten Voorde. “Porsche is een geweldig mooi merk met een prachtige historie in de autosport, waarvan ik als kind al gefascineerd was. Dat ik de afgelopen jaren al vele successen met Porsche mocht behalen, was al fantastisch, maar dat ik nu ook ambassadeur voor het merk mag zijn, is de volgende stap. Ik kijk erg uit naar het komende raceseizoen, waarin ik degene ben die ze allemaal willen verslaan. Dat maakt het niet gemakkelijk, maar samen met Team GP Elite en mijn partners ga ik er alles aan doen om de kampioenstitels te behouden.”

GP Elite met sterke bezetting in drie competities

Als titelverdediger in het rijdersklassement van zowel de Porsche Mobil 1 Supercup als de Porsche Carrera Cup Deutschland is Larry ten Voorde natuurlijk de onbetwiste kopman van Team GP Elite in beide competities. Voor het team is het doel om ook dit jaar weer in beide series de teamtitel binnen te halen. Ten Voorde is daarbij niet de enige met een dubbelprogramma, want ook Max van Splunteren, Lucas Groeneveld, Daan van Kuijk en Jesse van Kuijk komen net als vorig jaar weer met Team GP Elite in de Supercup en de Duitse cup aan de start. Daarnaast komt Huub van Eijndhoven, vorig jaar een van de ontdekkingen in de Porsche Carrera Cup Benelux, het team versterken in de Duitse cup, terwijl hij tijdens de Grands Prix van Nederland en België tevens als gastrijder deelneemt aan de Porsche Mobil 1 Supercup. In de Porsche Carrera Cup Benelux brengt Team GP Elite twee auto’s aan de start met Ghislain Cordeel in de Pro-cup en Ronald Bezuur in de Pro-Am-klasse.

Voor Team GP Elite is het jaar alweer goed begonnen met onder meer de klassezege en de tweede plaats in de Porsche 992-klasse tijdens de 24 Uur van Dubai bij de eerste 24-uursdeelname van het team en meerdere podiumplaatsen tijdens de Porsche Sprint Challenge Middle East. “Nu is onze volledige aandacht gericht op de Supercup en de Carrera Cups in Duitsland en in de Benelux”, zegt eigenaar Marc Schipper. “We zijn trots op onze sterke rijders in alle klassen en op alle leden van ons team, die iedere keer opnieuw een enorme inzet aan de dag leggen om de rijders zo goed mogelijk te laten presteren. Waar dat toe leidt, hebben we de afgelopen jaren al kunnen zien. Natuurlijk ligt de lat daardoor voor ons dit seizoen nog hoger, maar dat zijn juist de uitdagingen waar we bij Team GP Elite van houden. We zijn er klaar voor!”

Van 22 tot en met 24 april begint het seizoen van de Porsche Mobil 1 Supercup op het circuit van Imola in Italië. De Porsche Carrera Cup Deutschland en de Porsche Carrera Cup Benelux werken van 5 tot en met 7 mei hun eerste races af in het voorprogramma van het FIA WK lange-afstandsracen (WEC) op het circuit van Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen. 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.