Leusden,
19
mei
2019
|
06:00
Europe/Amsterdam

Maatkostuums voor nieuwe Porsche 935

De oorspronkelijke Porsche 935 was ontworpen om te racen. De tweede generatie van dit model is onlangs onthuld – alleen ontbrak nog de juiste outfit. Porsche stelt nu zeven kostuums op maat beschikbaar voor de 77 sensationele exemplaren die Porsche Motorsport bouwt.

Er zijn Porsche racewagens die autosportfans nooit zullen vergeten. Hun legendarische ontwerpen hebben bijgedragen aan het bereiken van een cultstatus, net als de snelste tijden die ze reden. De verschillende kleuren maakten de Porsches natuurlijk niet sneller, maar zeker wel begeerlijker. De herinneringen aan deze iconische modellen zijn verankerd in de hoofden en harten van menig race-enthousiasteling. Zoals de witte Porsche 935 met Martini striping – vanwege zijn vormen ook wel Moby Dick genoemd - die met hoge snelheid over de Mulsanne straight van Le Mans daverde. Of de roze racer van Porsche die door zijn opvallende kleur liefdevol Rosa Sau (roze varken) werd genoemd. Elke Porsche liefhebber herinnert zich deze auto’s, inclusief hun bijbehorende kleurenpallet.

Zeven designs

Voor de tweede generatie van de Porsche 935 die onlangs is gepresenteerd ontwikkelde het ontwerpteam samen met designer Grant Larson zeven livery designs, waarmee de voorbije autosporttijd nieuw is geïnterpreteerd. "De 935 die van de productielijn rolt, bestaat uit agaatgrijze metalen onderdelen en kale carbon-delen,” zegt Grant Larson. "We hebben de verschillende race-tijdperken van de 935 opnieuw geïnterpreteerd met behulp van computerontwerpprogramma's, waarbij we ons aanvankelijk oriënteerden op het ontwerp van de Martini-raceversie. We moesten echter alle kleurenschema’s opnieuw ontwerpen en uiteindelijk via virtual reality op de carrosserie van de 935 leggen.”

Iconische autosportteams

De nieuwe 935 is niet alleen verkrijgbaar in de rode livery van het legendarische team van Porsche Salzburg, dat in 1970 voor het eerst de algemene overwinning behaalde tijdens de 24 uur van Le Mans. Ook is de 935 leverbaar in de kleuren van toenmalige privé-raceteams die met de eerste generatie van de Porsche 935 reden. Bijvoorbeeld de legendarische kleur Gulf-blauw van het team van John Wyer, het Interscope-ontwerp waarmee Kremer Racing op de circuits van Indianapolis en Daytona reed, het karakteristieke zwart/gouden ontwerp van John Player Special en de opvallende rode Momo-versie die voor het eerst succesvol was in de Giro Italië in 1979. Maar ook is de nieuwe 935 te bestellen in de kleuren van de Porsche 935 K3 van Kremer Racing en Dick Barbour, evenals de sponsoring van de Duitse sponsor Sachs. Liefhebbers zullen ook onmiddellijk terugdenken aan de tijden dat Porsches waren voorzien van de turquoise livery van verwarmingsfabrikant Vaillant. De nieuwe 935 is ook in deze kleuren te bestellen.

De 77 kopers ontvangen hun Porsche 935 in het door hen gewenste maatkostuum vanaf juni 2019 op exclusieve klantenevents.