Leusden,
27
september
2019
|
12:00
Europe/Amsterdam

Maak de finale van de Carrera Cup Benelux live mee

Aanstaand weekend beleeft de strijd om de titels in de Porsche Carrera Cup Benelux zijn spannende ontknoping op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Dat er een Nederlander kampioen wordt, staat al vast, maar wordt het Max van Splunteren of Loek Hartog? Maak de finale live mee via de livestream op het Youtube-kanaal van de Carrera Cup Benelux.

Voor Nederlandse autosportliefhebbers heeft het Circuit de Barcelona-Catalunya in Montmeló bijna een magische klank, want hier haalde Max Verstappen in 2016 zijn veelbesproken eerste overwinning in de Formule 1 binnen. Met Max van Splunteren, uitkomend voor Team GP Elite, en Loek Hartog, rijdend voor Bas Koeten Racing, strijden twee jonge Nederlandse talenten dit weekeinde om de hoogste eer in de Porsche Carrera Cup Benelux.

De 23-jarige Van Splunteren heeft na vijf van de zes raceweekeinden van dit seizoen de beste uitgangspositie. Hij heeft in de tussenstand een voorsprong van 16 punten op zijn naaste rivaal, terwijl er in Spanje nog maximaal 44 punten te verdelen zijn. Dat betekent echter ook dat Loek Hartog, die pas enkele dagen na de finale zijn 17e verjaardag viert, nog wel kansen heeft.

Daarbij zijn er ongetwijfeld tal van rijders die het seizoen met een goed resultaat willen afsluiten, ookal hebben ze geen titelkansen meer. Daartoe behoren zeker de voormalig kampioenen Xavier Maassen (DVB Racing) en Dylan Derdaele (Belgium Racing), maar ook Kay van Berlo, teamgenoot van Hartog bij Bas Koeten Racing, of Jesse en Daan van Kuijk en Lucas Groeneveld, die net als Van Splunteren alle drie voor Team GP Elite uitkomen.

Spanning

Ook in de Klasse B is de strijd spannend, met een minimaal verschil tussen Roger Grouwels (RaceArt) en Nicolas Saelens (Belgium Racing). Hier telt elk punt, ook dat voor de pole-position en de snelste raceronde.

Op vrijdag staan twee vrije trainingen en de kwalificaties gepland. De eerste race over 30 minuten start op zaterdag om 14.20 uur, de tweede en afsluitende wedstrijd gaat op zondag om 12.15 uur van start.

Volg de Carrera Cup Benelux dit weekend live via https://www.youtube.com/user/CupChallengeBenelux.