Leusden,
14
maart
2018
|
10:00
Europe/Amsterdam

Live te volgen: presentatie jaarcijfers Porsche

Op 16 maart presenteren Porsche CEO Olivier Blume en Lutz Meschke (vicevoorzitter van de raad van bestuur van Porsche en verantwoordelijk voor financiën en IT) een overzicht van de jaarcijfers van 2017. Het evenement is vanaf 10.00 uur live te volgen via een livestream op newsroom.porsche.com/performance2017. Er is keuze uit twee talen: Duits en Engels.

Naast de bekendmaking van de jaarcijfers over 2017 presenteert Porsche aanstaande vrijdag ook zijn jaar- en duurzaamheidsverslag. De online versies daarvan zijn direct beschikbaar op newsroom.porsche.com/reports. Een interactieve vergelijker van kengetallen maakt het daarbij mogelijk om cijfers uit voorgaande jaren tegen elkaar af te zetten. Gebruikers hebben de mogelijkheid om door de keuze van bepaalde parameters zoals tijdspanne en kengetal individuele overzichten samen te stellen. Ook de manier van weergave is aan de gebruiker, bijvoorbeeld als diagram of tabel. Uiteraard zijn er diverse bestandsformaten om gegevens op te slaan, bijvoorbeeld PNG, XLS en PDF. De opname van de jaarlijkse persconferentie en de speeches van de leden van de raad van bestuur komen ook beschikbaar in de internationale Porsche newsroom.

Voor iedereen

Porsche maakt van de presentatie van de jaarcijfers een evenement voor iedereen. In een paviljoen voor het Porsche Museum in Stuttgart-Zuffenhausen worden bezoekers via de expositie ‘Experience performance. Porsche in numbers’ op de hoogte gebracht van de resultaten van het merk in 2017. Dat gebeurt via interactieve displays. Op de wanden worden naast de financiële resultaten ook wetenswaardigheden over het bedrijf en de geschiedenis van Porsche getoond. De expositie is te bezoeken tot en met 27 april 2018.