Leusden,
14
september
2018
|
07:00
Europe/Amsterdam

Jubileumfeest tijdens de Goodwood Revival

De Goodwood Revival werd in 1998 voor het eerst georganiseerd en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest legendarische klassiekerevenementen ter wereld. Porsche was dit jaar natuurlijk van de partij en nam een aantal heel bijzondere modellen mee.

Op de Goodwood Revival hangt altijd een speciale sfeer, maar dit jaar was die nog net wat specialer. Het klassiekerfestival bestond namelijk twintig jaar. In het weekend van 7, 8 en 9 september reisden zo’n 150.000 mensen (bijna allemaal gekleed in de mode uit de jaren veertig, vijftig en zestig) af naar het zuiden van Engeland, waar honderden oude racewagens (tot en met bouwjaar 1966) in een nostalgische setting om het hardst streden op het Goodwood Circuit. Drie vroege Porsches 911 deden – in het kader van ’70 Years of Porsche Sports Cars’ – dienst als ‘pace cars’.

Klassieke garage

Porsche Classic was aanwezig met een stand in de vorm van een oude garage. De klassiekerafdeling van Porsche presenteerde er originele onderdelen, zoals de opnieuw uitgebrachte gereedschapsets voor de Porsche 356 en 911 F. Een zo goed als nieuwe 356 Carrera 2 GS-motor (type 587/1) – die in opdracht van een klant was gerestaureerd – werd regelmatig gestart om aan het publiek te laten zien waartoe Porsche Classic in staat is.

Restauratieprojecten

Ter ere van het twintigjarige jubileum van de Goodwood Revival had Porsche Classic twee speciale exhibities meegebracht. Op een oude Porsche 911 F konden bezoekers de diverse fases van een carrosserierestauratie volgen en zo zien hoeveel precisie, vakmanschap en aandacht voor detail daarmee is gemoeid. Een aantal nieuwe carrosseriedelen werd ter plekke door specialisten van Porsche Classic gereproduceerd.

Opvallende racekleuren

Enkele Porsche Classic-partners uit Groot-Brittannië hadden een 911 van de eerste generatie gerestaureerd om het zeventigjarige bestaan van Porsche te vieren. De auto had al meegedaan aan onder meer de Silverstone Classic, Le Mans Classic en de Oldtimer Grand Prix, met bekende ex-coureurs als Derek Bell en Richard Attwood aan het stuur. Tijdens de Goodwood Revival konden bezoekers de opvallende nieuwe racekleuren van de 911 bewonderen.

Porsche Classic

Porsche Classic is een divisie van Porsche die zich bezighoudt met alle Porsche-modellen die minimaal tien jaar geleden voor het laatst van de band zijn gerold. Het bedrijfsonderdeel beheert en levert technische informatie en originele onderdelen en is gespecialiseerd in het restaureren van klassieke Porsches.