Leusden,
20
juli
2023
|
14:19
Europe/Amsterdam

Hete strijd verwacht in Porsche Mobil 1 Supercup op Hungaroring

De Hungaroring nabij Boedapest is dit weekeinde de plaats van handeling voor de vierde race van het seizoen in de Porsche Mobil 1 Supercup. Daarmee wordt ook de eerste seizoenshelft in Hongarije afgesloten. De temperaturen lopen op de Hungaroring vaak hoog op en zo wordt in meer dan één opzicht een hete strijd verwacht.

Interessant is in Hongarije de deelname van oud-Formule 1- en -DTM-coureur Timo Glock, die de VIP-auto van Porsche met het toepasselijke startnummer 911 zal besturen. Glock testte in de aanloop naar zijn gastoptreden al met de 510 pk sterke Porsche 911 GT3 Cup. “Het is geweldig om met deze auto te rijden, maar om er hard mee te gaan, dat is wel een uitdaging”, zei Glock na zijn eerste ervaringen. Aan de Hungaroring heeft de Duitser goede herinneringen, want op dit circuit behaalde hij in 2008 de eerste van zijn in totaal drie podiumplaatsen in de Formule 1. De VIP-auto waarmee Glock rijdt is de 5.000ste Porsche in Cup-uitvoering die door het merk is geproduceerd en is voorzien van een goudkleurige bestickering.

Porsche Mobil 1 Supercup - Preview Hungaroring 2023 - 1

Kleine verschillen in tussenstand kampioenschap

Na drie van de acht races voert de Deen Bastian Buus (BWT Lechner Racing), dit seizoen fabrieks-juniorrijder van Porsche Motorsport, met een totaal van 47 punten het rijdersklassement aan. Larry ten Voorde (Team GP Elite) staat met 40 punten op de tweede plaats en is daarmee de best geklasseerde Nederlander. Daarachter staan met Harry King (BWT Lechner Racing), Dorian Boccolacci (CLRT), Alessandro Ghiretti (Martinet by Almeras), Leon Köhler (Huber Racing), onze landgenoot Jaap van Lagen (Dinamic Motorsport) en Alexander Fach (Fach Auto Tech) zes rijders op slechts zes punten van elkaar. Met Loek Hartog en Huub van Eijndhoven (beiden Team GP Elite, ex-aequo op 21 punten) en Morris Schuring (Fach Auto Tech, 18 punten) staan er drie Nederlanders op de plaatsen negen tot en met elf. Lucas Groeneveld (Team GP Elite, 2 punten) staat op de 21e plaats, Michael Verhagen (CLRT) streeft naar zijn eerste punten.

In het rookie-klassement voor rijders in hun eerste volledige seizoen in de Porsche Mobil 1 Supercup moest Huub van Eijndhoven de Fransman Ghiretti laten passeren, die in de recentste race op Silverstone verrassend sterk scoorde. Van Eijndhoven staat in dit klassement nu op de tweede plaats. Team GP Elite staat ook tweede in de tussenstand van het teamkampioenschap met 18 punten achterstand op het leidende team BWT Lechner Racing.

Loek Hartog: “Hard werken aan verbetering”

De Leidse rijder Loek Hartog is bezig aan zijn tweede volledige seizoen in de Porsche Mobil 1 Supercup. Daarvoor maakte hij de overstap naar Team GP Elite. “Een uitstekende beslissing, het is echt geweldig hoe ze bij Team GP Elite de zaken aanpakken. Je merkt echt hoe hard iedereen werkt en op alle fronten bezig is om voor topprestaties te zorgen. Ik voel me er honderd procent op mijn plek!”

Porsche Mobil 1 Supercup - Preview Hungaroring 2023 - 4

“De laatste paar weekeinden waren niet mijn beste”, erkent Hartog. “Ik heb wel veel persoonlijke progressie geboekt, heb meer zelfvertrouwen, ben rustiger en voel me meer op mij gemak, maar helaas is dat nog niet echt zichtbaar in de resultaten. Waaraan dat ligt is moeilijk te zeggen: het is meer een combinatie van factoren. We hebben iets gevonden aan de auto dat niet helemaal goed was, dus dat is nu hopelijk opgelost en dat was zeker een deel van het probleem. Daarnaast is de ‘one-lap speed’ in de kwalificatie een punt van aandacht waar we hard aan werken. Zeker in een veld als in de Porsche Mobil 1 Supercup, waar alles zó dichtbij elkaar zit, is dat heel belangrijk. Samen met het team ben ik hard bezig om die verbeteringen te realiseren, hopelijk wordt dat dit weekeinde al zichtbaar. Ik heb zin in de Hungaroring!”

Op vrijdag 21 juli vindt van 18.35 tot 19.20 uur de vrije training plaats. De kwalificatietraining, bepalend voor de startposities van de race, wordt op zaterdag 22 juli van 11.20 tot 11.50 uur verreden. De race over 16 ronden of maximaal 30 minuten start op zondag 23 juli om 12.00 uur. De wedstrijd wordt live uitgezonden op Viaplay, Ziggo Racing, Eurosport en F1tv.com. Informatie over de Porsche Mobil 1 Supercup is ook te vinden op Twitter (@PorscheSupercup en @PorscheRaces), Instagram (@PorscheSupercup) en Facebook (@PorscheSupercup).

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.