Leusden,
20
februari
2018
|
07:00
Europe/Amsterdam

Gedreven door Duits design

Gedreven door Duits design

Porsche werd ruim vertegenwoordigd op de tentoonstelling ‘Driven by German design’, die van 3 oktober 2017 tot 14 januari 2018 in de Al Riwaq Gallery in Qatar werd gehouden.

Op de tentoonstelling ‘Driven by German Design’ werden ideeën en ontwerpen belicht die sinds 1945 in Duitsland tot stand zijn gekomen. Architectuur, grafisch design, industriële vormgeving, mode en meubelontwerpen kwamen aan bod – zoals ook autodesign. Meer dan 30.000 belangstellenden bezochten de tentoonstelling.

‘Driven by German Design’ werd onbedoeld een eerbetoon aan curator Martin Roth, die vlak voor de opening van de tentoonstelling plotseling overleed. Roth wordt beschouwd als een van de meest vernieuwende en gedreven curatoren van de laatste decennia.

Matthias Müller, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Volkswagen AG: “Deze tentoonstelling van zeventig jaar Duits design heeft laten zien hoeveel invloed onze merken hebben gehad op de tijdgeest en onze culturele identiteit. Dat blijft zo in de toekomst, ook al wordt ons design steeds sterker beïnvloed door digitalisering en nieuwe aandrijftechnieken.”

Van de meer dan 400 objecten leende het Porsche Museum negen auto’s, twee motorblokken en verschillende klei- en windtunnelmodellen voor de tentoonstelling uit.