Leusden,
23
juni
2023
|
16:35
Europe/Amsterdam

Feestelijke 60e verjaardag van de Porsche 911 groots gevierd tijdens Historic Grand Prix

Tijdens een zonovergoten 11e editie van de Historic Grand Prix is het verjaardagsfeest van de iconische Porsche 911 op CM.com Circuit Zandvoort groots gevierd. De jubilerende sportwagen, die dit jaar 60 jaar bestaat, raasde tijdens verschillende historische races over de piste, liet harten van liefhebbers sneller kloppen tijdens indrukwekkende demonstraties én was het stralende middelpunt van het spectaculaire Porsche Paviljoen. 

Dat de Porsche 911 nog altijd tot de verbeelding spreekt, werd bij het betreden van het Porsche Paviljoen, gelegen aan de binnenzijde van de Tarzanbocht, direct duidelijk. Het vrij toegankelijke gedeelte stond bol van de activiteiten, waarbij de vele modellen uit heden en verleden direct de aandacht trokken en vooral ook de veelzijdigheid van de 911 benadrukten. 

Want hoewel er zestig jaar geleden door Porsche vooral nog driftig gewerkt werd aan de introductie van de allereerste 911 voor de openbare weg werd op Zandvoort ook duidelijk duidelijk dat de sportwagen boordevol racegenen zit. Van een unieke 911 GT1 die in 1998 de 24 uur van Le Mans wist te winnen tot een fraaie 935 die eveneens veel kilometers op circuits over de hele wereld gemaakt heeft.

Porsche Historic Grand Prix weekend 2023 -  23

Viering jubileum Porsche 911 hoogtepunt tijdens Historic Grand Prix

Tevens werd op de reis door de tijd de evolutie en technologische vooruitgang van de 911 treffend in beeld gebracht: de introductie van vierwielaandrijving, de overstap van een luchtgekoelde motor naar watergekoelde motor of de gloednieuwe 911 Dakar die ook buiten de gebaande paden voor indrukwekkende prestaties zorgt.

Porsche Historic Grand Prix weekend 2023 -  22

Duidelijk is dat de 911 continu in beweging is, iets dat ook bleek tijdens de demonstratierondes waarin een GT3 Cup-raceauto het zwarte asfalt deelde met iconische modellen als de 993 Turbo of 992 Dakar. In goede Porsche-traditie was dit uiteraard geen brave optocht, maar werden de machines tot het uiterste gedreven.

Porsche Historic Grand Prix weekend 2023 -  18

Andere blikvangers waren de Kids Corner waar jonge fans konden knutselen en simracen, signeersessies met Porsche-iconen als voormalig topontwerper Harm Lagaaij en racelegende Gijs van Lennep en de speciale VIP-parkeerplaats voor Porsche-rijders. Daarmee bleek de Historic Grand Prix een passende omgeving voor zo’n iconische jubilaris! 

Porsche Historic Grand Prix weekend 2023 -  26

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.