Leusden,
04
augustus
2018
|
07:00
Europe/Amsterdam

Digitale belevingswereld op Porscheplatz wordt nog groter

Met je eigen handen een klassieke Porsche bouwen, 70 jaar terug in de tijd. Het kan in het Porsche Museum in Zuffenhausen – in virtual reality.

In de nieuwe belevingswereld ‘Porsche Future Heritage’ kunnen bezoekers van het Porsche Museum zelf hun 356 bouwen of lakken. Met een virtual reality-bril ga je terug naar 1948 en bouw je in de historische werkplaats in Gmünd mee aan de allereerste Porsche 356. De gedetailleerd virtuele tijdreis kan tot 26 augustus gratis worden gemaakt. Het Porsche Museum is dagelijks geopend van 9 tot 18 uur.

Porscheplatz app: digitale gids voor Porsche Zuffenhausen

De VR-experience is de nieuwste toevoeging aan Porsche’s digitale belevingswereld, waaruit ook de nieuwe Porscheplatz app voortkomt. Deze app (in Engels en Duits) kan gratis worden gedownload voor Android en Apple en wordt voortdurend vernieuwd en uitgebreid. De app geeft alle informatie over de activiteiten van Porsche in Zuffenhausen en het laatste nieuws van het Porsche Museum. Bezoekers van het museum kunnen de audiogids met de Porscheplatz app activeren.

Digitale assistent

Op de app komen tal van onderwerpen aan bod. Een digitale assistent geeft antwoord op alle vragen over de productiefaciliteiten in Zuffenhausen. “Met de Porschplatz app kunnen onze fans en klanten nog dieper in de wereld van Porsche graven,” zegt Robert Ader, vicepresident Customer Relations. In samenwerking met het ‘Historic Communications’-team zijn enkele spannende extra’s aan de app gevoegd. “Om alles uit een bezoek aan de Porscheplatz te kunnen halen, willen we tal van functies aan de app toevoegen en bestaande digitale ‘experiences’ beter integreren,” vertelt Achim Stejskal, directeur van het Porsche Museum en Historical Communications.

Volg het Porsche Museum nu op Instagram

Naast Facebook, is het Porsche Museum nu ook actief op Instagram. Op instagram.com/porsche.museum worden volgers uitgebreid op de hoogte gehouden over de geschiedenis van Porsche en kunnen ze meerdere keren per week nieuwe snapshots tegemoet zien.