Leusden,
08
maart
2019
|
06:00
Europe/Amsterdam

Coureur Neel Jani rijdt eerste kilometers met Porsche’s Formule E-auto

Fabriekscoureur Neel Jani heeft op het Porsche testcircuit in Weissach de allereerste kilometers gereden in de nieuwe Formule E-racewagen van Porsche. Daarmee is een belangrijke stap gezet naar de deelname van Porsche aan het zesde seizoen (2019/2020) van het ABB FIA Formula E Championship. De testrit verliep zonder incidenten en leverde waardevolle informatie op voor de technici die de auto de komende maanden moeten klaarstomen voor zijn eerste Formule E-wedstrijd in december.

Reacties op de eerste testrit

Fritz Enzinger (Vice President Porsche Motorsport): “Onze nieuw ontwikkelde aandrijflijn heeft zijn vuurdoop doorstaan. Het was een belangrijke dag voor iedereen die bij dit project betrokken is, maar we hebben nog veel werk te verzetten in aanloop naar ons Formule E-debuut.”

Neel Jani (Porsche-fabriekscoureur): “Het was een grote eer om de Formule E-racer van Porsche voor de eerste keer te mogen rijden. Het project belandt nu echt in een stroomversnelling. Tijdens de test heb ik natuurlijk niet de grenzen opgezocht, maar desondanks maken de krachtbron en de auto een goede eerste indruk. Ik kan niet wachten om weer achter het stuur te kruipen.”

Amiel Lindesay (teammanager): “We krijgen in de Formule E te maken met sterke concurrenten, die ook nog eens meer ervaring hebben. Daarom is deze rollout zo belangrijk. Nu kunnen we intensief gaan testen om ervaring op te doen en de prestaties van de auto verder te verbeteren.”

Malte Huneke (technisch projectleider): “Het is een grote uitdaging om een efficiënte en lichte Formule E-auto te ontwikkelen. Voor ons was het dan ook een hele ervaring om de wagen eindelijk te zien rijden. Van een Formule E-aandrijflijn wordt veel meer gevraagd op het gebied van gewicht en efficiency dan van een elektrische aandrijflijn voor een productiemodel. In de komende tijd gaan we daarom de grenzen van de technologie opzoeken. Dat is essentieel om een kans te maken in de Formule E.”