Leusden,
13
februari
2024
|
11:15
Europe/Amsterdam

Choose boldly: de exclusieve details van de nieuw Porsche Panamera

De nieuwe Panamera is een sportwagen en luxe sedan in één. Moet een sportieve limousine er eigenlijk wel uitzien als een limousine? De Panamera beantwoordt deze vraag opnieuw met een overduidelijk 'nee'.

Evolutie van het design
Nieuwe vormgeving: De Panamera is een sportwagen en luxe sedan in één. De frameloze achterruit en nieuwe achterlichten versterken de elegante uitstraling – de breedtewerking, een extra luchtinlaat boven de nummerplaat en sterk aangezette spatborden het dynamische voorkomen. De HD-Matrix led-koplampen (standaard) zorgen bij de Panamera Turbo E-Hybrid voor het typische 4-punts design.

Panamera 2

Exclusieve accenten
Nieuwe kleur: De Turbo-modellen vormen het speerpunt van elke serie – bij de Panamera wordt dit voor het eerst geaccentueerd. De nieuwe kleur ‘Turbonit’, elegant grijs met een chique, bronzen ondertoon, siert de wielen, opschriften en details op de motorkap en achterzijde, net als de contrasterende naden en sierlijsten binnenin. Het gemoderniseerde Porsche-logo debuteert op de Panamera – bij de Turbo is het uitgevoerd in ‘Turbonit’.

Panamera 3

Innovatieve première
High-end onderstel: Luxe sedan meets sportwagen – dat vraagt om een onderstel voor optimale tractie gecombineerd met onbeperkt comfort. Het Porsche Active Ride onderstel is next level. Het optioneel verkrijgbare systeem kan de sportwagen verlagen, in bochten de tractie aanzienlijk verhogen en oneffenheden opvangen, zonder de beweging over te dragen op de carrosserie.

Panamera 4

Eersteklas E-performance
Maximale energie: In de Panamera Turbo E-Hybrid zorgt de nieuwe 4,0-­liter V8-motor samen met de elektrische motor voor een enorme performance en duurzame efficiëntie. Het systeemvermogen van 500 kW (680 pk) en 930 Nm koppel markeert het voorlopige maximumvermogen van de serie. Vergeleken met de vorige generatie werd de elektrische range van de hybridmodellen met 70 procent verhoogd naar maximaal 90 kilometer.

Panamera 5

Luxe en dynamiek
Vlaggenschip: De Panamera biedt plaats aan vier personen – en rijdt als een sportwagen. Naast de Panamera Turbo E-Hybrid als ‘technologiedrager’ zijn van begin af aan twee varianten met verbrandingsmotor verkrijgbaar: de Panamera en de Panamera 4. Ze worden aangedreven door een 2,9-liter V6 bi-turbomotor met een vermogen van 260 kW (353 pk). Meer hybrid-varianten volgen successievelijk – en maken het aanbod compleet.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.