Leusden,
17
juli
2019
|
11:56
Europe/Amsterdam

André Lotterer tweede man in het Porsche Formule E-team

André Lotterer is de tweede coureur die Porsche inzet in het ABB FIA Formule E-kampioenschap 2019/2020. Hij vormt samen met Neel Jani de rijderscombinatie tijdens het debuutseizoen van het Porsche-fabrieksteam in de Formule E.

De 37-jarige Duitser is vanaf 2017 Porsche fabrieksrijder en sinds het seizoen 2017/2018 ook actief in de raceklasse voor elektrische auto’s. In zijn eerste Formule E-seizoen behaalde hij twee podiumplaatsen voor Techeetah en eindigde hij als achtste in het algemeen klassement. Tijdens het seizoen 2018/2019 scoorde Lotterer twee podiumplaatsen voor het DS Techeetah Formula E-team en afgelopen weekend beëindigde hij in New York het kampioenschap met een achtste plaats in de ranglijst van de coureurs.

Vroege start

De autosportcarrière van André Lotterer startte al op jonge leeftijd met karten. Hij stapte op een later moment in zijn carrière over naar de meer klassieke autosport. Na een jaar als testrijder te hebben gereden in de Formule 1 (2002), werd Japan zijn nieuwe uitvalsbasis. Lotterer reed zowel in de Formule Nippon (nu Super Formule) als in de Super GT. In 2009 keerde hij terug naar Europa. Hij won de 24 uur van Le Mans in 2011, 2012 en 2014 en behaalde eenmaal de wereldtitel in het FIA World Endurance Championship (WEC). Tegelijkertijd zette de geboren Duisburger zijn carrière voort in Japan. In 2014 maakte hij een kort uitstapje naar de Formule 1 met Caterham.

Sterk duo

Volgens Fritz Enzinger, chef van Porsche Motorsport, is de aanstelling van Lotterer als tweede man in het Porsche Formule E-team de juiste keuze. “Hij is al drie jaar een Porsche-fabrieksrijder en kent zowel het team als Neel heel goed. We kunnen alleen maar profiteren van André's ervaring uit de afgelopen twee Formule E-seizoenen. Neel en André vormen het perfecte coureurs-duo voor het Porsche-fabrieksteam dat deelneemt aan de Formule E. We kijken ernaar uit dit jaar het debuutseizoen van het ABB FIA Formule E-kampioenschap 2019/2020 met dit sterke duo in te gaan.”

Ook André Lotterer kijkt er naar uit om elektrisch te gaan racen voor Porsche. “Ik ben sinds 2017 onderdeel van de Porsche-familie en heb veel goede herinneringen aan de gezamenlijke successen - in het bijzonder de samenwerking met Neel. In 2017 reden we samen in het Porsche LMP1-team en in de afgelopen twee jaar voor Rebellion Racing in het WEC. Dat we nu de rijderscombinatie vormen voor het Porsche Formule E-team is geweldig. Ik kijk uit naar de nieuwe taak en de toekomstige samenwerking met het team.”

Schat aan ervaring

Carlo Wiggers, hoofd Team Management & Business Relations bij Porsche Motorsport: "Met Neel en André hebben we twee sterke rijders voor het Porsche-team dat deelneemt aan het ABB FIA Formule E-kampioenschap 2019/2020. Beiden maken al enkele jaren deel uit van de Porsche-familie en brengen een schat aan ervaring met zich mee. Neel Jani was vanaf het allereerste begin betrokken bij de ontwikkeling van de Formule E. Nu met André komt een coureur die de afgelopen twee seizoenen waardevolle ervaring heeft opgedaan in de deze raceklasse. Met de coureurs Jani en Lotterer creëren we de ideale omstandigheden voor het debuutseizoen voor Porsche in de Formule E.”