Leusden,
12
november
2021
|
09:00
Europe/Amsterdam

718 Cayman GT4 RS: krachtigste Cayman aller tijden star of the show in LA

Porsche presenteert op de LA Auto Show (19-28 november) de 718 Cayman GT4 RS, het nieuwe topmodel binnen de 718-familie. Meer downforce en kracht dan de GT4 en een verder verlaagd gewicht zijn zaken die typisch RS zijn. Het resultaat is de meest compromisloze en krachtigste 718 aller tijden, die maximaal rijplezier levert. Hij legde de 20,6 kilometer lange ‘loop’ van de Nürburgring-Nordschleife af in 7:04,511 minuten. Daarmee is hij liefst 23,6 seconden sneller dan de 718 Cayman GT4 met PDK. Behalve de 718 Cayman GT4 RS viert ook de 718 Cayman GT4 RS Clubsport zijn debuut in Los Angeles.

Naast de topmodellen van de 718 beleven twee nieuwe uitvoeringen van de elektrische Taycan hun wereldpremière in Los Angeles: een nieuwe aandrijfvariant - een bijzonder sportieve versie die wordt gepositioneerd tussen de Taycan 4S en de Taycan Turbo - en een derde carrosserievariant die in Californië voor het eerst aan het publiek wordt getoond. De Panamera krijgt er eveneens een nieuwe uitvoering bij: de Platinum Edition, een speciale serie met een bijzonder hoogwaardige uitrusting.

Wereldpremière op 17 november

De onthulling van de vijf wereldprimeurs vindt plaats op 17 november om 05.00 uur Europese tijd, met Oliver Blume (voorzitter van de raad van bestuur van Porsche AG), Detlev von Platen (lid van de raad van bestuur voor verkoop en marketing) en Frank-Steffen Walliser (hoofd van de 911- en 718-serie). Ex-Formule 1-coureur en Porsche-merkambassadeur Mark Webber presenteert het event.

Voor vroege vogels is het Engelstalige evenement te volgen via www.NewsTV.porsche.de en de social-mediakanalen Facebook (www.facebook.com/porsche), YouTube (www.youtube.com/c/Porsche) en LinkedIn (www.linkedin.com/company/porsche-ag).

 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.