Leusden,
20
juni
2016
|
17:45
Europe/Amsterdam

Porsche Racing Days: Gijs van Lennep herenigd met de 911 Carrera RSR

In het weekend van 25 en 26 juni vinden de Porsche Racing Days op Circuit Park Zandvoort plaats. Bezoekers kunnen er kosteloos genieten van spectaculaire Porsche races en een eenmalige demonstratie met unieke historische Porsche racewagens. Zo komt Gijs van Lennep in actie met de 911 Carrera RSR waarmee hij in 1973 de roemruchte Targa Florio won. Ook de RS-modellen van Porsche rijders krijgen tracktime.

De Porsche Racing Days op het circuit van Zandvoort staan bol van de actie. De Porsche GT3 Cup Challenge komt in actie samen met de Porsche Carrera Cup France. Ook de Porsche Zandvoort Trophy is een spektakel op zich. Reken op goed gevulde startvelden en vooral close racing – deur aan deur, bumper aan bumper. Ofwel: racen zoals racen bedoeld is.

Iconische racewagens
Een absoluut hoogtepunt is de Porsche Classic Racing demonstratie, een optreden van maar liefst vier iconische racewagens van Porsche, waaronder de Porsche 911 Carrera RSR, 962, 550 Spyder en 911 GT1 98. Deze bijzondere klassiekers staan normaal gesproken tentoongesteld in het Porsche Museum in Stuttgart, maar voor deze gelegenheid starten ze de motoren. Gijs van Lennep wordt tijdens Porsche Racing Days herenigd met de 911 Carrera RSR. Met deze auto won hij in 1973 de legendarische Targa Florio straatrace.

Ultieme sportiviteit: Porsche rijders op het circuit
Bij Porsche hebben de letters RS een mythische klank: ze staan al decennialang voor ultieme sportiviteit. Bij de Porsche Racing Days worden uiteraard ook RS-modellen verwacht. De huidige 911 GT3 RS is een publiekstrekker; dat geldt ook voor de historische RS-modellen. Al deze ultra sportieve Porsches komen in actie tijdens speciale track time sessies. Daarnaast kan het publiek genieten van een breed scala aan andere Porsche modellen: veel eigenaren van een Porsche hebben een track time arrangement gekocht van twee keer een half uur. En tijdens de unieke Porsche Young Driver Experience is te zien hoe kinderen in de leeftijd van 14 tot 17 jaar hun eerste rijervaring opdoen in een Porsche. Meer informatie over de beschikbaarheid van track time kan worden opgevraagd bij de acht Nederlandse Porsche centra.

Gratis toegang, speciale Porsche parking
De Porsche Racing Days op 25 en 26 juni zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Toeschouwers kunnen zelf hun favoriete plek langs de baan uitzoeken en ook de paddock is vrij toegankelijk. Voor alle Porsche rijders die het evenement met hun Porsche bezoeken, is er een speciale Porsche parking ingericht waar zij kosteloos kunnen parkeren. Alle overige bezoekers kunnen voor €10 per dag parkeren op het parkeerterrein van het circuit.

Meer informatie over de Porsche Racing Days: http://www.porsche.com/netherlands/nl/motorsportandevents/events/racingdayszandvoort/