Leusden,
28
juni
2016
|
10:55
Europe/Amsterdam

Volop actie op Porsche Racing Days

Samenvatting

De Porsche Racing Days op 25 en 26 juni op het Circuit van Zandvoort stonden bol van de actie. En dat kon iedereen beleven: de coureurs, maar ook Porsche rijders en zelfs hun kinderen.

Een absolute highlight tijdens de Porsche Racing Days was een optreden van vier historische racewagens van het merk: de 550 Spyder, de 911 Carrera RSR, Porsche 962 en Porsche 911 GT1 98. Daarbij kwam onder meer Gijs van Lennep in actie op de duinenpiste. Hij werd herenigd met de 911 Carrera RSR waarmee hij in 1973 de legendarische Targa Florio straatrace won. De racewagens die normaal in het Porsche Museum in Stuttgart staan, maakten indruk: niet alleen met hun uiterlijk, maar vooral ook met hun geluid.

De bolides van vandaag

De Porsche Racing Days waren ook het decor voor de spectaculaire races van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux samen met de Porsche Carrera Cup France. Race 1 was ‘incidentrijk’ en ook na twee sidderde de spanning nog na: de leider in het klassement, de Belg Dylan Derdaele heeft welgeteld 1 punt voorsprong op zijn twee naaste rivalen.

Zelf doen

Wat de Porsche Racing Days op het circuit van Zandvoort ook uniek maakte, is dat Porsche rijders de kans kregen om met de eigen auto circuitervaring op te doen of uit te breiden. Zo was er de ‘Porsche Warm-up Stage’ voor Porsche rijders met geen of weinig circuitervaring terwijl ‘Porsche Sport Stage’ juist was toegespitst op Porsche rijders met gevorderde circuitervaring. De ‘Porsche RS track time’ was er speciaal voor gevorderde Porsche RS eigenaren.

Jongens- en meisjesdromen komen uit

Nog een hoogtepunt: de Porsche Young Driver Experience. Hierbij kregen kinderen in de leeftijd van 14-17 jaar de kans om hun eerste rijervaring op te doen in een Porsche. Na een heuse briefing in racestijl konden de jonge coureurs plaatsnemen achter het stuur. Daarbij werden ze begeleid door een instructeur. Het succes van de Porsche Young Driver Experience kwam niet alleen tot uiting in het aantal deelnemers, maar vooral ook in de breedte van de glimlach na afloop.