14
mei
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Volop variatie voor Porsche bij 24-uursrace Nürburgring

Het team Manthey Racing, dat direct bij de Nürburgring gehuisvest is, heeft de afgelopen vier edities op rij gewonnen en daarmee een nieuw record gevestigd. De rijdersbezetting is met Porsche-fabrieksrijders Timo Bernhard, Marc Lieb en Romain Dumas alsmede Manthey-coureur Marcel Tielann ongewijzigd gebleven. Zij rijden dit jaar met de nieuwe 480 pk sterke 911 GT3 R met het startnummer 1, waarmee ze de vijfde overwinning op rij willen binnenhalen. De voorbereiding was al goed, want de twee races van de Langstreckenmeisterschaft Nürburgring (VLN), waaraan het team deelnam, werden gelijk gewonnen. “De nieuwe 911 GT3 R overtuigt door zijn goede rijgedrag en zijn betrouwbaarheid. Dat zijn de dingen die je bij een lange-afstandsrace nodig hebt om succesvol te zijn”, zegt coureur Timo Bernhard.


Ook de nieuwe 911 GT3 R van het Haribo Team Manthey kent een sterke bezetting met beroepscoureurs Lance David Arnold, Christian Menzel, Richard Westbrook en Alexander Margaritis. Het team Mamerow Racing heeft een 911 GT3 R voor Chris Mamerow en Porsche-fabrieksrijder Wolf Henzler ingeschreven. Deze combinatie won enkele weken geleden de derde VLN-race van het seizoen op de Nürburgring.


24-uurs-debuut Porsche 911 GT3 R hybrid

Veel belangstelling gaat ook uit naar het 24-uurs-debuut van de Porsche 911 GT3 R hybrid. De 480 pk sterke verbrandingsmotor achterin wordt aangevuld door twee elektromotoren op de vooras met een vermogen van elk 60 kW. De elektrische energie wordt gewonnen bij het remmen en opgeslagen in een vliegwiel. Tijdens de 24-uursrace wordt deze innovatieve raceauto met hybride-technologie bestuurd door Porsche-fabrieksrijders Jörg Bergmeister en Richard Lietz en de Porsche-junioren Marco Holzer en Martin Ragginger. Het team Manthey zet de auto in. Vanwege de sterke prestaties in de eerste VLN-races heeft de 911 GT3 R hybrid een extra gewichtshandicap van 25 kg gekregen en weegt nu 1375 kg.


Straatauto in het startveld: Porsche 911 GT3 RS

In het startveld bevindt zich ook een straatauto: de wit-rode Porsche 911 GT3 RS met het kenteken S-GO 2400 wordt ondermeer bestuurd door oud-DTM-coureur Roland Asch. Hiermee wil Porsche aantonen, dat ook een sportwagen uit de serieproductie bestand is tegen de zware belasting van een 24-uursrace.


Lammertink Racing with Toyo Tyres met Tom Coronel en Duncan Huisman

Het Nederlandse team Lammertink Racing with Toyo Tyres zet onder het startnummer 46 een Porsche 911 GT3 Cup in, die onder andere wordt bestuurd door de Nederlandse coureurs Tom Coronel en Duncan Huisman. Beide beschikken al over zeer veel ervaring op de Nordschleife: Huisman won de klassieker in 2005 en Coronel en Huisman eindigden in 2007 samen als tweede in het algemeen klassement. Dit jaar rijden ze samen met de Japanners Kikuchi Yasushi en Kinoshita Tkayuhi.