Leusden,
31
augustus
2015
|
09:13
Europe/Amsterdam

Vijftig jaar Targa gevierd

Wie kent ‘m niet, de 911 Targa. De open versie van de iconische 911 is dit jaar vijftig jaar oud. Porsche nam afgelopen weekend tijdens de Historic Grand Prix de gelegenheid ten baat om dat Targa-jubileum te vieren door zeven generaties Targa bij het Porsche paviljoen tentoon te stellen.

Het overgrote deel van de zeven generaties was door trotse particuliere eigenaren aan Pon Porsche Import ter beschikking gesteld. Een Porsche Targa-parade op het Duinencircuit in Zandvoort was zondag een perfecte afsluiting van de Historic Grand Prix. Bij deze ‘ererondes’ gingen historie en het heden hand in hand: er kwamen Targa’s van alle series in actie. Dat tot groot genoegen van het publiek dat het allemaal geweldig vond. Da’s niet zo gek gezien het feit dat sinds 1965 één op de acht verkochte 911-modellen een Targa is. Na vijftig jaar productie is hij populairder dan ooit, al helemaal sinds het model met de kenmerkende brede beugel op de plek van de B-stijl vorig jaar is gereïncarneerd.

Net na de introductie van de nieuwste Targa vielen Dinie en John Kagchèl als een blok voor de 991 Targa 4S, na tientallen jaren verliefd te zijn geweest op het model. Ze waren in Zandvoort aanwezig. “Het is onze eerste Porsche, maar wat ons betreft wel gelijk de allermooiste,” aldus Dinie.