Leusden,
03
november
2023
|
15:48
Europe/Amsterdam

Vier Nederlanders geselecteerd voor prestigieuze shoot-out Porsche Motorsport Junior Programme

De ondersteuning van jonge talentvolle rijders in de autosport is bij Porsche al tientallen jaren traditie. Jaarlijks wordt er een Porsche Motorsport Junior geselecteerd die mag rekenen op speciale ondersteuning voor de deelname aan de Porsche Mobil 1 Supercup. Dit jaar maken maar liefst vier Nederlandse rijders kans op deze bijzondere status: vanuit de Porsche Carrera Cup Benelux en de Porsche Carrera Cup Deutschland wordt een kwartet Nederlandse rijders afgevaardigd naar de shoot-out, die medio november in Zuid-Europa gehouden wordt. Dat betekent een record.

Door de organisatie van de Porsche Carrera Cup Benelux zijn kampioen Robert de Haan en Dirk Schouten aangemeld voor de shoot-out van het Porsche Motorsport Junior Programme 2023. De Haan en Schouten eindigden het afgelopen seizoen respectievelijk als eerste en tweede in het ‘rookie’-klassement van de Porsche Carrera Cup Benelux, voor nieuwkomers in de serie. Ook vanuit de Porsche Carrera Cup Deutschland zijn er twee Nederlandse rijders genomineerd: Loek Hartog en Morris Schuring, die het afgelopen seizoen alle twee races in de sterk bezette Duitse Porsche-merkencup wonnen.

Robert de Haan

Effectiviteit piramide Porsche Motorsport opnieuw bewezen

“Dat er vier Nederlandse rijders deel uitmaken van dit internationale gezelschap laat wel zien hoe sterk de Nederlandse inbreng in de Porsche-racerij is”, zegt Olivier Aerts, seriemanager van de Porsche Carrera Cup Benelux. “Bovendien blijkt hieruit ook weer de effectiviteit van de piramide van Porsche Motorsport. Robert de Haan en Dirk Schouten hebben hun kwaliteiten het afgelopen seizoen wel bewezen. Ook Loek Hartog en Morris Schuring, die vanuit de Duitse Carrera Cup zijn afgevaardigd, deden in een eerder stadium van hun carrière waardevolle ervaring op in de Porsche Carrera Cup Benelux, waarmee ze de basis legden voor de volgende internationale stap in de Duitse serie en de Porsche Mobil 1 Supercup. En wie weet waartoe de deelname aan de shoot-out van het Porsche Motorsport Junior Programme weer kan leiden… We wensen de Nederlandse deelnemers heel veel succes!”

Robert de Haan over de deelname aan de shoot-out: “Dat ik als ‘rookie’ gelijk hiervoor geselecteerd ben, betekent dat ik een heel groot doel gehaald heb. Nu ga ik vol aan de bak, echt mijn best doen en hopen dat ik hem kan winnen! Verwachtingen heb ik niet, ik laat het op me afkomen. Ik ben al hartstikke blij dat ik er naartoe mag!” Dirk Schouten deelt dit enthousiasme: “Super tof! Ik ben ontzettend trots en blij dat ik erbij mag zijn en de Porsche Carrera Cup Benelux mag vertegenwoordigen. Het was één van mijn doelen om te mogen meedoen aan de shoot-out. Het is een uniek evenement waarbij veel komt kijken. Ik ga er vol tegenaan, heb hard getraind en gewerkt. Het wordt ongetwijfeld spannend, sommige concurrenten hebben meer ervaring, maar ik probeer gewoon rustig te zijn en me zo goed mogelijk voor te bereiden.”

PCCB 2023 - ROUND 3 ZANDVOORT - DAY 3 (25-06-2023) - 4K 159

“Een prachtig evenement”

De twee Nederlandse coureurs die namens de Porsche Carrera Cup Deutschland zijn afgevaardigd, hebben ook al een seizoen in de Porsche Mobil 1 Supercup achter de rug, waarin ze ook beiden al op de hoogste trede van het podium stonden. Loek Hartog en Morris Schuring kijken eveneens uit naar de shoot-out van het Porsche Motorsport Junior Programme en de mogelijkheden die hierdoor ontstaan. “Voor mij is dit het tweede jaar op rij, ik ben heel blij dat de Porsche Carrera Cup Deutschland mij nogmaals heeft gekozen”, zegt Hartog. “De insteek is absoluut om te winnen, ik moet deze kans nu verzilveren. Ik heb het gevoel dat ik er met de juiste papieren heen ga, want ik heb dit jaar onder andere aan de dingen kunnen werken waardoor ik het vorig jaar niet geworden ben. Ik leg mezelf geen extra druk op, ik ga ervan genieten, want het is een prachtig evenement. Maar ik denk zeker dat ik goede mogelijkheden heb.”

Morris Schuring

Morris Schuring haakt in: “Ik ben natuurlijk ook heel blij dat ik geselecteerd ben, en super gaaf dat er vier Nederlanders bij zitten! Dat geeft wel aan wat een goed jaar we als Nederlanders in de Supercup en de Carrera Cups achter de rug hebben. Het wordt groter en groter en ik ben er heel trots op dat ik daar onderdeel van ben. Natuurlijk is er maar één doel, en dat is winnen. Ik kijk er heel erg naar uit!”

Goede traditie sinds 1997

Porsche Motorsport ondersteunt al sinds 1997 jonge talenten in de autosport. De eerste jaren vormde het UPS Porsche Junior Team de kraamkamer waarin rijders hun ontwikkeling konden voortzetten. Coureurs als Timo Bernhard, Marc Lieb en Mike Rockenfeller - allemaal winnaars van de 24 Uur van Le Mans - groeiden via dit programma door in de autosport. Later bouwden ook rijders als Michael Christensen, Earl Bamber, Matt Campbell en Thomas Preining via het Porsche Junior-programma een mooie carrière op.

Loek Hartog (3)

Tijdens de driedaagse shoot-out krijgen de deelnemers uiteraard ruimschoots de gelegenheid om op het circuit hun kwaliteiten te laten zien, maar er komen ook andere aspecten aan bod. Zo wordt er gelet op de medische en fysieke conditie, worden er mentale en cognitieve tests gedaan en wordt ook het optreden tijdens interviewsessies beoordeeld. Wie zich volgend jaar Porsche Motorsport Junior mag noemen, wordt in de regel begin december bekendgemaakt tijdens de ‘Porsche Night of Champions’, de traditionele seizoensafsluiting van Porsche Motorsport in Weissach.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.