27
april
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Twee overwinningen voor Jeroen Bleekemolen in Porsche Mobil 1 Supercup

Bleekemolen komt dit seizoen uit voor het team van de Oostenrijker Franz Konrad. Ook in deze nieuwe combinatie is de Nederlandse coureur succesvol, want in Bahrein won hij niet alleen de twee races, maar veroverde hij in de kwalificatietraining ook de pole-position en reed hij bovendien in beide wedstrijden de snelste raceronde. “Dat het zo goed zou gaan, had ik niet durven dromen”, verklaarde Bleekemolen na afloop. “In de eerste race was het aanvankelijk nog wel wat lastig, doordat de Duitser René Rast me een tijdlang onder druk zette, en dat vergroot in zulke warme omstandigheden als hier het risico van een foutje. Maar Rast was op een gegeven moment weg en toen kon ik zonder problemen de overwinning naar huis rijden.”


Patrick Huisman, die kort voor de start van het nieuwe raceseizoen in de Porsche Mobil1 Supercup onderdak vond bij het Duitse team SPS Performance, deed het in de eerste race eveneens goed door als tweede over de eindstreep te komen. “En dat terwijl we geen meter hebben kunnen testen, omdat de overeenkomst pas zo laat tot stand kwam”, aldus Huisman. “Ik profiteerde in het begin wel, omdat Richard Westbrook door een concurrent in de rondte geduwd werd, maar ik heb zelf ook een goede race gereden.”


In de tweede wedstrijd van het weekeinde leidde Bleekemolen opnieuw van start tot finish en stelde zo zijn tweede zege op rij veilig. Daarmee verstevigde hij ook zijn positie als leider in de tussenstand van het kampioenschap. “Het ging allemaal fantastisch”, straalde hij. “Ik verheug me nu al op de komende wedstrijden, wat mij betreft mag het zo doorgaan!” Patrick Huisman had te kampen met remproblemen, waardoor hij de handen vol had aan het verdedigen van zijn vierde positie. Daarin slaagde hij uiteindelijk wel, zodat ook hij weer waardevolle punten scoorde. “Zo’n goede start van het seizoen heb ik de afgelopen jaren niet gehad, ik ben heel tevreden”, aldus Huisman. De volgende race in de Porsche Mobil1 Supercup vindt op 10 mei plaats op het Circuit de Catalunya nabij Barcelona.