Leusden,
14
september
2015
|
18:44
Europe/Amsterdam

Twaalf Porsches aan start van fameuze Safari Classic Rally 2015

Met een dozijn Porsches 911 die worden geprepareerd voor de komende Kenya Airways Safari Classic rally in november, neemt het bekende Tutthil Porsche Team het zekere voor het onzekere. Onlangs werd de Porsche in Safari-specs dan ook onderworpen aan loodzware tests in de bossen van Wales. De ruige bospaden aldaar zijn bekend van veel WRC-rally’s en vormen een ideaal testparcours.

Aan het stuur teambaas Richard Tuthill die maar liefst 200 testkilometers aflegde. “Iedere Safari is weer anders, maar dit keer zijn er wel heel veel uitdagingen,” verklaarde Tuthill na afloop. “De route is nieuw en de langste klassementsproef is maar liefst 180 kilometer lang. En dat is de helft van de totale lengte van een WRC-rally. De Safari-rally is dan ook de zwaarste rally ter wereld voor klassieke rally-auto’s.”

Van de twaalf door Tuthill geprepareerde Porsches 911 worden er vijf ingezet door RaceHealth, een Zweedse organisatie die autosportactiviteiten linkt aan het inzamelen van fondsen voor goede doelen. Hun toprijder is de bekende coureur Stig Blomqvist , voormalig wereldkampioen rally.