07
december
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Turbo time op de Miljonair Fair

De zevende generatie van de Porsche 911 Turbo maakt van de achtste Miljonair Fair een feestje met extra power. Het nieuwste model van een inmiddels legendarische reeks beschikt namelijk over een compleet nieuwe krachtbron. Directe brandstofinjectie en een turbo met variabele geometrie zorgen voor nog meer vermogen (368 kW/500 pk – het vorige model beschikte over 480 pk) en een nog hoger prestatieniveau. De traditionele 0-100 duurt bijvoorbeeld slechts 3,4 seconden en de topsnelheid bedraagt 312 km/h. Maar dat zijn de cijfers – op de weg komt dat overeen met een adrenalineshot dat nergens anders is te vinden.


Hightech sportiviteit

In goede Porsche traditie staat ‘de Turbo’ in alle opzichten voor pure hightech. Zo is hij leverbaar met het zogenaamde Porsche Doppelkupplungsgetriebe (PDK – een versnellingsbak met zeven versnellingen en twee koppelingen. Deze transmissie zorgt ervoor dat de volgende versnelling altijd ‘klaar staat’. Deze versnellingsbak schakelt razendsnel (milliseconden!) en zonder de krachtoverbrenging te onderbreken. Dat betekent: nog sneller accelereren, maar ook een gunstiger brandstofverbruik. De nieuwe 911 Turbo is mede door het PDK maar liefst 18% zuiniger dan zijn voorganger – het gemiddelde varieert afhankelijk van de uitvoering van 11,4-11,7 l/100 km.


Welke?

Op de Miljonair Fair staat de nieuwe Porsche 911 Turbo in Coupé-uitvoering tentoongesteld, maar de auto is ook beschikbaar als uitermate stijlvolle Cabriolet. En dus zal voor veel bezoekers de vraag zijn welke van de twee het wordt – een luxeprobleem dat alleen maar bijdraagt aan de bijzondere sfeer op de Miljonair Fair. Het is in elk geval goed te weten dat beide modellen nu bestelbaar én leverbaar zijn. De Porsche 911 Turbo Coupé staat te boek voor € 204.900,- (incl. BTW/BPM) en de basisprijs van de 911 Turbo Cabriolet is vastgesteld op € 220.250,-.