Leusden,
09
juni
2022
|
09:00
Europe/Amsterdam

Tour of Legends: Porsche-rijders ontdekken de mooiste wegen tijdens 24 uur van Nederland

Porsche presenteert de tweede editie van Porsche Tour of Legends: de 24 uur van Nederland. Aan de hand van zes etappes ontdekken Porsche-rijders de mooiste stuurmanswegen van Nederland. In totaal staat de 24 uur van Nederland voor minimaal 24 uur rijplezier. De inspiratie hiervoor komt uit een legendarische hoek: de 24 uur van Le Mans, de zwaarste autorace ter wereld. 

De 24 uur van Nederland bestaat uit zes stints die elk zijn geïnspireerd op een vier uur durend dagdeel van de 24 uur van Le Mans. De eerste route staat bijvoorbeeld in het teken van ‘Afternoon beginnings’, aangezien de race in Le Mans altijd start om 15.00 uur. Ook de vijf andere routes (Daunting dusk, Night sight, Rise and shine, Morning glory en Midday finish) refereren aan een specifiek dagdeel. Elke route is uitgezet door de professionals van Porsche en staat daarmee garant voor circa vier uur rijplezier op de mooiste stuurmanswegen van Nederland, van noord tot zuid en van west tot oost. Uiteraard zijn de routes op elk gewenst moment te rijden. 

Rijplezier voor twee, inclusief smaakvolle pitstops

Voor elk van de zes etappes van de 24 uur van Nederland heeft Porsche Nederland een speciaal routeboekje ontwikkeld. Deze routeboekjes gidsen de deelnemers volgens het eenvoudige en beproefde bol-pijl systeem. Dat betekent dat de bijrijder een actieve rol als navigator heeft en zo bijdraagt aan de ervaring. De routeboekjes navigeren en informeren. Ze beschrijven hoe coureurs op Le Mans bepaalde dagdelen beleven. Daarnaast zijn er uitgebreide beschrijvingen, inclusief foto’s van de route en de bezienswaardigheden. Bovendien zijn de routeboekjes praktisch. Zo worden (snel)laadpunten voor de Taycan duidelijk aangegeven en geven de boekjes suggesties voor pitstops. Naast alle Nederlandse Porsche Centra zijn dit ook smaakvolle horecagelegenheden: van unieke restaurants voor lunch of diner tot hotels in prachtige omgevingen. 

Exclusief voor Porsche rijders

De 24 uur van Nederland is exclusief voor Porsche-rijders ontwikkeld. Het startpunt voor 24 uur rijplezier is tour.porsche.nl. Hier vindt elke Porsche-rijder vanaf 9 juni (vóór de start van de 24 uur van Le Mans) alle informatie over deze tweede Porsche Tour of Legends. Na registratie met een Porsche kenteken zijn de routeboekjes van de 24 uur van Nederland kosteloos te downloaden. Porsche-rijders kunnen dit tot en met 15 augustus aanstaande doen.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.