04
september
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Tijdelijke arbeidstijdverkorting bij Porsche

Het afgelopen jaar werden om dezelfde reden al minder auto’s geproduceerd door flexibele werktijden in te voeren. De grens van dat systeem is echter bereikt. Tot eind 2009 zijn achttien dagen vastgesteld waarop korter wordt gewerkt.

‘Met ons zeer goed functionerende systeem van flexibele werktijden, hebben we tot nog toe de teruggang in afzet kunnen opvangen. De grens is nu bereikt en daarom stappen we in gezamenlijk overleg met de Ondernemingsraad over op een tijdelijke arbeidstijdverkorting’, verklaart Thomas Edig, lid van de Raad van Bestuur en verantwoordelijk voor Personeelszaken.


Ondanks de wereldwijde economische crisis en de daarmee samenhangende verminderde vraag is Porsche nog altijd rendabel. Het bedrijf verwacht voor het afgelopen bedrijfsjaar 2008-2009 (1 augustus 2008 tot en met 31 juli 2009) onveranderd een rendement dat met dubbele cijfers wordt geschreven. De eerste, nog voorlopige, cijfers over de afzet, de omzet en de productie zal Porsche medio september tijdens de autotentoonstelling IAA in Frankfurt bekendmaken.