Leusden,
08
juni
2019
|
06:00
Europe/Amsterdam

Porsche viert wereldtitel en Amerikaanse successen met bijzondere designs op Le Mans

Het Porsche GT-team bindt tijdens de 24 uur van Le Mans 2019 de strijd aan met twee Porsche 911 RSR’s van het FIA World Endurance Championship (WEC) die in een bijzondere livery zijn uitgevoerd. De auto’s met startnummers 91 en 92 vieren met hun bijzondere uitmonstering visueel het feit dat de winst van het World Manufacturers Championship nu al binnen is.

Het bekende Porsche Motorsport ontwerp van de auto's is na het succes in de zeer competitieve GTE Pro-categorie opnieuw vormgegeven: alle rode vlakken die de twee Porsche 911 RSR normaal gesproken hebben zijn tijdens de seizoensfinale op Le Mans goudkleurig uitgevoerd. Op het dak van de twee 510 pk sterke 911 RSR’s van de WEC prijkt nu ook het wereldkampioenschap-logo. Ook de pitboxen van het Porsche GT-team hebben dezelfde kleuren.

De identieke voertuigen van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship zijn in de kleuren van het legendarische Brumos-team gespoten. De twee Porsche 911 RSR's in de kleuren wit, rood en blauw brachten de fans dit jaar al bij de eerste twee races van het seizoen in Daytona en Sebring in vervoering. Het Amerikaanse team won de 24 uursrace van Daytona in 1973, 1975, 1978 en 2009. Brumos Racing is nauw verbonden met Porsche-ambassadeur en -racer Hurley Haywood. De Amerikaan is een van de meest succesvolle Le Mans-coureurs met drie algemene overwinningen op zijn naam. Hij fungeert op 15 en 16 juni als Grand Marshal in de endurance-klassieker op het Franse Circuit de la Sarthe. Hollywood-ster Patrick Dempsey heeft het leven van de charismatische racer verfilmd in de documentaire ‘Hurley’ die sinds 26 maart via tal van streamingdiensten is te bekijken.

“De gouden vlakken op de twee 911 RSR’s van de WEC symboliseren de voortijdige overwinning van de wereldtitel voor fabrikanten, waar we erg trots op zijn,” zegt Porsche Motorsport-directeur Fritz Enzinger. “Het Brumos-ontwerp is een van de bekendste en meest populaire livery’s in de autosport. Dit jaar viert het zijn première in Le Mans. We hebben in 2018 ook al auto’s ingezet op Le Mans met een bijzondere uitmonstering en behaalden toen een dubbel succes. We hopen dat we dit jaar een vergelijkbaar resultaat zullen behalen.”

Net als vorig jaar doet Porsche tijdens de 87ste editie van de zwaarste endurancerace in de wereld mee met vier fabrieksracers. Michael Christensen (Denemarken), Kévin Estre (Frankrijk) en Laurens Vanthoor (België) die vorig jaar de winst pakten rijden dit jaar met een Porsche 911 RSR met startnummer 92. De tweede auto met startnummer 91 wordt bestuurd door Gianmaria Bruni (Italië), Richard Lietz (Oostenrijk) en Frédéric Makowiecki (Frankrijk). Achter het stuur van auto nummer 93 zitten ​​Earl Bamber (Nieuw-Zeeland), Nick Tandy (Groot-Brittannië) en Patrick Pilet (Frankrijk). De Duitse fabrieksrijder Sven Müller (Bingen) rijdt met startnummer 94 met de Porsche Young Professionals Mathieu Jaminet (Frankrijk) en Dennis Olsen (Noorwegen).