Leusden,
04
december
2023
|
09:00
Europe/Amsterdam

Porsche viert productie 2.000.000 auto’s in fabriek in Leipzig

Medewerkers van de Porsche fabriek in Leipzig vieren een bijzondere mijlpaal. De fabriek in de Duitse deelstaat Saksen heeft vandaag de mijlpaal van 2 miljoen geproduceerde auto’s bereikt. Het model dat als twee miljoenste exemplaar de productieband verliet is een nieuwe Porsche Panamera Turbo E-Hybrid in de kleur Madeira goud metallic. 

De Panamera wordt sinds de introductie in 2009 afgebouwd in Leipzig. “Het succes van de fabriek in Leipzig is nauw verweven met de Panamera” zegt Gerd Rupp, bestuursvoorzitter van Porsche Leipzig GmbH. “Zowel het model als de locatie staan symbool voor groei en verandering.”

Porsche fabriek Liepzig viert 2.000.000ste auto - 2

Aanvankelijk werd de Porsche Panamera op een modellijn van de Volkswagen Group gebouwd waarbij het laatste assemblageproces in Leipzig plaatsvond. De fabriek is operationeel sinds 2002 en bouwt sinds 2016 de Panamera die sindsdien als ‘Leipziger’ door het leven gaat. 

“De uitbreiding waarbij het model in z’n geheel in dezelfde fabriek gebouwd wordt was destijds een belangrijke beslissing. Nu vindt alles onder één dak plaats, van de productie van de carrosserie tot aan de laatste assemblage. Dit vormde de basis voor de introductie van nieuwe modellen en continue groei” aldus Rupp. 

Porsche fabriek Liepzig viert 2.000.000ste auto - 6

Porsche fabriek in Leipzig meermaals onderscheiden

Porsche is een belangrijke pijler voor economische groei en werkgelegenheid in de regio, in de fabriek in Leipzig werken meer dan 4400 medewerkers. “Onze medewerkers zijn heel belangrijk voor het succes, zonder hun inzet zouden we niet in staat geweest zijn om onze doelen te behalen” verklaart Rupp. In de afgelopen jaren is de fabriek ook ontwikkeld tot spil in elektromobiliteit. In de toekomst wordt het mogelijk om modellen met zowel een interne verbrandingsmotor, hybride-aandrijving of volledig elektrisch op dezelfde productielijn te bouwen.

Porsche fabriek Liepzig viert 2.000.000ste auto - 4

De Porsche fabriek in Leizpig is meermaals onderscheiden voor haar ‘smart factory’ benadering. Vanaf de start is het doel geweest om de fabriek klaar te maken voor de toekomst, en ook duurzaamheid speelt een belangrijke rol. Dit omvat onder meer het idee achter een Zero Impact Factory, waarbij het productieproces geen ecologische voetafdruk achterlaat. Vorige maand werd de Porsche fabriek in Leipzig nog onderscheiden met een prestigieuze Fabriek van het Jaar-prijs. 

Porsche fabriek Liepzig viert 2.000.000ste auto - 8

 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.