Leusden,
28
juni
2022
|
10:31
Europe/Amsterdam

Porsche viert 50 jaar 911 Carrera RS 2.7 op Historic Grand Prix

Porsche en autosport zijn al sinds de start van het merk in 1948 een twee-eenheid. Op de Historic Grand Prix 2022, die van 15 tot en met 17 juli aanstaande plaatsvindt op CM.com Circuit Zandvoort, komt de rijke autosporthistorie van het merk op indrukwekkende wijze tot leven. Op hét historische race-event van Nederland viert Porsche de vijftigste verjaardag van de 911 Carrera RS 2.7 ‘ducktail’ en brengt het een ode aan levende legende Gijs van Lennep en de 917 KH waarmee onze landgenoot in 1971 de 24 uur van Le Mans won. De centrale plek voor alle feestelijkheden is de vrij toegankelijke Porsche Heritage Garage in de Tarzanbocht. Uiteraard zorgt Porsche ook voor actie op de baan met een aantal unieke RS-modellen uit de collectie van het Porsche Museum en van privébezitters.

In 1972 presenteerde Porsche met de 911 Carrera RS 2.7 een homologatiespecial die een perfect startpunt vormde voor inzet bij races en rally’s. Het plan was om 500 exemplaren van de lichte en snelle sportwagen te bouwen. De interesse was echter zó groot dat er in totaal ruim 1.500 exemplaren van de 911 met de opvallende ‘ducktail’ achterspoiler werden geproduceerd. Elke 911 is een icoon, maar voor de 911 Carrera RS 2.7 geldt dit in de overtreffende trap. Reden genoeg dus om de vijftigste verjaardag van de Carrera RS tijdens de Historic Grand Prix met diverse Sport- en Touring-uitvoeringen te vieren. Illustere opvolgers van dit model - zoals de RS-modellen van de 964-, 993-, 996- en 997-generatie - geven het feest extra glans. Ook de 911 Sport Classic staat in de spotlights. De 997 Sport Classic en de nieuwe 992 Sport Classic onderstrepen hun verwantschap met de 911 Carrera RS 2.7 onder meer met hun ‘ducktail’ achterspoilers. Tijdens demoritten komen veel van de RS-modellen in actie op de baan. Het wordt kortom een feest voor alle zintuigen.

Le Mans: levende legendes

Op de Historic Grand Prix brengt Porsche ook een ode aan twee Le Mans-legendes. In 1971 won Gijs van Lennep de legendarische 24-uursrace met een Porsche 917 KH (Kurzheck). Deze auto in de legendarische Martini-kleurstelling komt speciaal voor de Historic Grand Prix over uit het Porsche Museum. Gijs van Lennep zelf vierde onlangs zijn tachtigste verjaardag. Deze levende legende is dan ook eregast van Porsche Nederland tijdens het historische race-evenement op Zandvoort.

Porsche Heritage Garage: epicentrum van autosporthistorie

De ruim opgezette, 1.350 m2 grote en vrij toegankelijke Porsche Heritage Garage die zich aan de binnenkant van de legendarische Tarazanbocht bevindt, vormt het epicentrum van alle feestelijkheden. In deze setting kunnen de liefhebbers van het merk alle Carrera RS-modellen en historische bolides van dichtbij bewonderen. Ook zijn er handtekeningen te bemachtigen van coureurs die de demoritten verzorgen. In de Classic Photobooth is de perfecte foto voor bijvoorbeeld een Instagrampost te maken en de jongste fans kunnen in de kids corner werk maken van hun passie voor Porsche. Zo kunnen ze sleutelhangers maken, zijn er racesimulatoren en jonge creatievelingen kunnen er een heus RS-schilderij maken. In de Porsche-shop vinden liefhebbers echte Classic ‘must-haves’, zoals de artikelen uit de nieuwe RS 2.7-collectie en de Martini Racing-lijn. Zelfs een bezoek aan de speciale Porsche parking is de moeite waard. Hier staan fraaie Porsche klassiekers zij aan zij met hedendaagse modellen.

VIP-toegang via de Porsche24 app

Arrangementen met toegang tot de VIP-hospitality van de Porsche Heritage Garage, waarvan het terras een perfect uitzicht biedt op de actie in de Tarzanbocht, zijn nog beperkt beschikbaar via de Porsche24 app. Salentein verzorgt de wijnen in de VIP-hospitality en TAG Heuer en Gassan Diamonds zijn met stands aanwezig om te voorzien in een onvergetelijk aandenken aan deze 2022-editie van de Historic Grand Prix. 

Algemene informatie over de Historic Grand Prix 2022 is te vinden op de officiële site.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.